06 / 05 / 2024

Trabzon Ortahisar yeniden inşa ediliyor!

Trabzon Ortahisar yeniden inşa ediliyor!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçedeki yatırım, proje ve hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Genç, Pazarkapı, Ekopark, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nden bahsetti.



Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bölgedeki yatırımlardan, projelerden ve belediyenin hizmetlerinden bahsetti.


Pazarkapı, Ekopark, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç, Ortahisar’ı yeniden inşa ettiklerini belirtti.


Genç, “Bugün itibarıyla toplamda inşaat çalışmalarında yüzde 11’lik ilerleme gerçekleşmiş durumda. Ağustos ayı içerisinde kazı çalışmaları bitmesine müteakip inşaatımız yükselmeye başlayacak. Bu çalışma hızıyla beraber inşallah inşaatımızı öngördüğümüz süre içinde teslim alacağız. Diğer yandan bu alanda yapılacak olan Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı için binaların yıkımına başlıyoruz. Bu alanda bir tane meydan, yürüyüş ve sosyal donatı alanları ile ticari mekanlar yer alacak. Şehir merkezinde yer alması nedeniyle proje içindeki yeşil alan miktarını mümkün olduğunca çok bıraktık. Çünkü bundan sonra şehirler yeşil alan miktarını artırmaya çok dikkat etmek zorundadır. Proje içinde yeşil alanlar ve bir meydan yer alacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Pazarkapı, Atatürk Alanı gibi şehrimizin simge mekanlarından bir tanesi olacak" şeklinde konuştu.


Ekopark Projesi’nin 20 Ağustos’ta ifade eden Genç, "Ekopark projemiz yeşilin birçok çeşidini bünyesinde bulunduran örnek bir proje... Sadece yeşille müsemma bir parktan öte, çoluk çocuk, yaşlı-genç herkesin istifade edebileceği bir yer olacak. Yine arı oteli şeklinde hayvanlara dönük donatı alanları bulunuyor. Yürüyüş yolları ve piknik alanları var. Bu projemizi pek çok donatı alanlarıyla birlikte hayata geçireceğiz. 20 Ağustos’taki açılışa bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz'' dedi.


Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde sona yaklaşıldığını kaydeden Genç, "Projemiz, Meydan Parkı’ndan başlayan; Kunduracılar, Semerciler ve Kemeraltı’yla devam ederek Atapark’ta son bulacak. Kemeraltı, Osmanlı’da ticaretin kalbi durumundaydı. Projemizle birlikte bu durum daha da pekişerek tarihi mekana canlılık gelecek. Projemizin 1. etabında sona gelindi. Kültür ve Turizm Bakanlığı da projemizi çok beğendi ve 2. ile 3. etabın yapımını üstlendi. Bundan da çok memnunuz. Yapılan çalışmaların esnafın ticaretini sekteye uğratmaması için çarşının üstü kapatıldı. Üst katlardan başlayarak alt katlara inilip çarşıya yeni bir görünüm kazandırıldı. Başta pencereler ve bunların kenarları, tenteler, yağmur suyu olukları, tabelalar ve vitrinler birbirleriyle uyumlu şekilde yeniden elden geçirildi. Böylece farklı tabela ve tentelerin neden olduğu görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak bir bütünlük sağlanmış oldu. Tarihi binaların dış cepheleri orijinal dokusuna uygun bir şekilde yeniden düzenlendi. Projeyle birlikte Kemeraltı’nın tarihi hüviyetinin ortaya çıkmasının yanı sıra esnafımızın işyerlerinin değerini ve işlerini daha da artıracak bir çarşılar silsilesi kazandı. Ortahisar’ımızda, kent merkezinde tarihi dokusunu ortaya çıkaracak yeni bir turizm aksı oluştu. Bu şekilde şehrimize gelen turistler ve ziyaretçiler kent merkezinde daha fazla geçirerek ekonomimize katkı sağlayacak. Yani burada yeni canlılık ve hareketlilik oluşacak" ifadelerini kullandı. 


Pelitli’nin çarpık yapılaşmadan kurtarılacağını vurgulayan Genç, "Pelitli Kentsel Dönüşüm Projemiz, yurtiçi ve yurtdışı ulaşımının kalbi durumundaki Trabzon Uluslararası Havalimanı yeşil alanları, turistik mekanları, ticaret merkezleri, sosyal donatı alanları ile kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil edecek bir niteliktedir. İşyerlerinin ve caminin inşaatı hızla devam ediyor. 2017’nin sonlarına doğru projeyi bitirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.




Milliyet


Geri Dön