02 / 05 / 2024

Trabzon Ortahisar'a ikinci meydan geliyor!

Trabzon Ortahisar'a ikinci meydan geliyor!

Yatırımlarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar ilçesindeki tarihi Karagöz Meydanını şehre yeniden kazandıracak.




Ortahisar ilçesindeki tarihi Karagöz Meydanını yeniden şehre kazandıracak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bölgede bulunan okul ve öğretmenevinin Hacıkasım Mevkii’nde inşası için 13 Eylül’de ihaleye çıkacak.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevinin başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığa devredilmesinin ardından söz konusu alanın (tarihi Karagöz Meydanı alanı) Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik ve 13 Eylül’de ihaleye çıkacağız. Okul ve öğretmenevini kısa sürede tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettikten sonra tarihi Karagöz Meydanında bulunan okul ve öğretmenevini yıkarak burayı kentsel meydan olarak yeniden düzenleyeceğiz ve Trabzon’umuza kazandırmış olacağız”

 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön