29 / 04 / 2024

Trabzon Yavuz Selim Sahası yaşatılacak!

Trabzon Yavuz Selim Sahası yaşatılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yavuz Selim Sahasını mutlaka yaşatmayı planladıklarını ifade etti.




Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemcileri Derneği Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen Geçmişten Günümüze Trabzon Hakem ve Gözlemcileri Dayanışma Gecesine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yavuz Selim Sahasını mutlaka yaşatmayı planladıklarını ifade etti.


Gecede yaptığı konuşmada Rusya Federasyonu  Ankara  Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ülkemizde bir misafir insan, maalesef bir terörist eylemle katledildi. Bütün Rusya Federasyonu’na başsağlığı diliyoruz. Ülkemiz dünyanın bu karışlık döneminde birliğini ve beraberliğini taşıyabilmek için verdiği zorlu mücadelede evlatlarımızı da şehit vermekteyiz. Hepsinin mekânları cennet olsun, Allah Teâlâ (c.c.) inşallah bizleri şehitlerimizin şefaatlerine nail eylesin” dedi.


Konuşmasında Trabzonspor’un yeni stadyumu ve spor kompleksinde hakem ve gözlemcilere en güzel yerin tahsis edilmesini Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile görüştüğünü ve bu konuda özellikle talepte bulunduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Sayın Başkan bu konuda bizlere taahhütte bulunmuşlardır. Akyazı için çok çalıştık, çok uğraş verdik. Trabzon il belediyesi iken buranın imarı mahkemelere taşındı, Danıştay’a götürüldü, bunlara rağmen hepimizin gayretleriyle bu güzel tesis futbolun başkenti olan Trabzon’umuzun hizmetine girmiş oldu. Hayırlı olsun” diye konuştu.



Trabzonspor’un yeni stadyumunun hizmete girmesinin ardından Avni Aker ve bölgesinin yeniden değerlendirileceğini ve Yavuz Selim Sahasının en güzel şekilde yaşatılmasının şehrin genel kabulü olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu konuşmasını özetle şu şekilde tamamladı: “Malumunuz Akyazı sadece bir stadyum değil, bir spor kompleksi, birçok antrenman ve çalışma sahalarını, eğitim ve kamp merkezlerini içinde bulunduruyor. Akyazı’nın hizmete girmesi sonrasında Avni Aker boşalıyor. Bu konuda karışlık bilgiler olabilir; Avni Aker’in, Yavuz Selim’in, 19 Mayıs Salonu’nun beraber bulunduğu alan ne şekilde değerlendirilecek? Şehrin genel konsensüsü Yavuz Selim Sahasının oradaki 58 bin metrekare alan içinde değerlendirilmesi ve orada yaşatılmasıdır. Bunun yanında o alanın bir büyük şehir parkı, şehir akciğeri olarak düzenlenmesi de bir büyük genel kanaattir. Bir de o bölgeye sosyal-kültürel merkez kazandırmak genel olarak istekler arasındadır. Bu bölge en güzel şekilde değerlendirilerek şehrimize kazandırılacaktır.”



Trabzon Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön