04 / 05 / 2024

Trabzon'a UEFA standardında spor kompleksi yapılıyor!

Trabzon'a UEFA standardında spor kompleksi yapılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Trabzon'u büyükşehir yapma sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, "Bu sözümüzü tuttuk ve şimdi büyükşehir Trabzon'dayız" ifadesini kullandı....




Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları ile İl Özel İdaresi ve Trabzon Belediyesinin yatırımlarını da bugün resmi olarak açacaklarını dile getirerek, Trabzon'a, Trabzonspor'a 40 bin kişilik bir stadyum ve spor tesisi yapma sözü verdiklerini hatırlattı.


Sözlerini tuttuklarını ve yarın Akyazı Stadı ve Spor Tesislerinin temelini atacaklarını bildiren Erdoğan, "28 Haziran'da yer teslimini yaptık, dile kolay 795 bin metrekare alanı denizde doldurduk, şimdi toplumda 459 bin metrekarelik alanda stadyum tüm tesisleriyle, bir kompeks inşa edeceğiz. Sadece stad değil dikkat edin, hizmet binaları, eğitim merkezleri, spor tesisleri, Trabzon'a UEFA standartlarında bir spor kompleksini kazandırmış olacağız. İnşallah bütün bunları 230 trilyon liralık yatırımla, Trabzon ve Trabzonspor'a yakışır bir eseri, hedefimiz iki yıl içinde, tamamlayıp, sizlere teslim edeceğiz" dedi.     


AA


Geri Dön