29 / 04 / 2024

Bahadın'a spor kompleksi yapılıyor!

Bahadın'a spor kompleksi yapılıyor!

Almanya Berlin’de ticaretle uğraşan Bahadınlı işadamı Remzi Kaplan doğup büyüdüğü Bahadın’a ‘Spor Kompleksi’ yaptırıyor. Remzi Kaplan, kompleksi en kısa sürede tamamlamayı planlıyor.



Almanya Berlin’de ticaretle uğraşan Bahadınlı işadamı Remzi Kaplan doğup büyüdüğü Bahadın’a ‘Spor Kompleksi’ yaptırıyor. Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ile birlikte Spor Kompleksi arsasını inceleyen Remzi Kaplan, kompleksi en kısa sürede tamamlamayı planlıyor. 


Başkan Özcan, kendi konumlarında olan beldelerin bütçelerinin son derece kısıtlı olduğunu ve bu nedenle bir çok yatırımı işadamlarının katkılarıyla gerçekleştirebildiklerine dikkat çekti. 


Bahadın’da daha önce bir futbol takımı kurduklarını, takımın kurulduğu ilk yılında bir üst lige çıktığını, ancak sahalarının olmaması ve yeterli mali destek bulamamaları nedeniyle ligden çekilmek zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Özcan, Yozgat beldelerinin birçoğunda suni çim sahaya sahip statların bulunduğunu, kendilerinin ise bu olanaktan yoksun bırakıldığını söyledi. 


Bahadınlı gençlerin spor yapmalarına olanak sağlamak amacıyla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok girişimlerde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Özcan, “Bu girişimlerimiz karşılık buldu. Almanya Berlin’de yaşayan Bahadınlı işadamımız Remzi Kaplan, beldemize bir spor kompleksi yapmaya karar verdi. Bu işadamımız kasabaya, doğduğu topraklara bir eserimiz kalsın istedi. Babasının adını vereceği bir spor kompleksi yaptırmaya karar verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu tesislerin temelinin atılmasının ardından 3 ayda inşaatın tamamlanıp, hizmete açılacağı müjdesini de verebilirim” dedi. İşadamı Remzi Kaplan da yaptığı açıklamada böyle küçük yerlerde belediye başkanlarının çok önemli olduğunu ve bu başkanların girişimleriyle böyle yatırımların yapılabildiğinin altını çizerek şunları söyledi: 


“Biz belediye başkanımızın sporla ilgili çalışmalarını gördük. Gençliğe ve spora ne kadar değer verdiğini anladık. Bende sporun içerisinden gelen biriyim. Babam da sporu çok severdi. Bahadın’da var olan bir futbol sahasının durumu, bakıma muhtaç olması, yetkililerin ayıbıdır. Eğer o tesislere gerekli iyileştirme yapılsaydı, şimdi burada bunu yapmamıza gerek kalmazdı, bunun yerine başka bir yatırım yapardık. Biz yöneticilerimize güveniyoruz. Yapılan bu tesislerin gençlerin uygunsuz alışkanlıklardan kurtulmasını sağlayacağını da düşünüyorum. Neden Bahadın’dan da profesyonel liglerde oynayacak bir oyuncu olmasın. Alanımız çok geniş. 4 bin 500 metrekare. Kompleksin içinde futbol, basketbol, voleybol sahası, anında bir de dinlenme parkı olacak. Tabii soyunma odaları, kafesi de bulunacak. Daha sonra da ihtiyaçlara göre yatırımlarımızı sürdüreceğiz. İnşaatımız ekim ayı sonunda tamamlanmış olacak.” 


Yozgat Gazetesi


Geri Dön