03 / 05 / 2024

Trabzon'da 1 milyon TL'ye depolu mağaza!

Trabzon'da 1 milyon TL'ye depolu mağaza!

T.C. Trabzon 3. İcra Müdürlüğü, Trabzon ili Merkez Çarşı mahallesi, Maraş caddesi mevkiindeki depolu mağazayı 1 milyon 88 bin 718 TL'den satışa çıkardı. Satış, 27 Ocak 2012 Cuma günü 10:30-10:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. TRABZON 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/96 TALİMAT

İş bu satış ilanı İİK:nun 127. maddesine göre tapuda adresi bulunmayan ilgililere ve tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olunacağı ilan olunur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, Kıymeti, evsafı Satış şartları: Taşınmazın Yeri: Çarşı Mahallesi, Maraş Caddesi,Trabzon

Tapu Kaydı: Trabzon ili, Merkez Çarşı Mahallesi, Maraş Caddesi mevkiinde kain tapunun 177 ada 11 parsel, cilt 8, sayfa 748 numalarında kayıtlı binanın 2/14 arsa paylı zemin kat 11 nolu depolu mağaza cinsli taşınmaz borçluya aittir. İmar Durumu: Bitişik nizam 6 katlı yapılaşmaya müsait bir durumda olduğu açıklanmıştır

Hali Hazır Durumu: Taşınmaz Trabzon merkez Çarşı Mahallesi 177 ada 11 parselde kayıtlı bulunan arsa üzerinde inşa edilmiş binanın 2/14 arsa paylı 11 nolu depolu mağaza cinsli bağımsız bölümüdür. Taşınmaz Maraş Caddesi (eski işyeri ismi Mert Ticaret) üzerindedir. Zemin kat 70 m2 , depo 45 m2 olmak üzere toplam alanı 115 m2'dir. Tüm iç ve dış imalatları tamamlanarak halen 12 nolu bağımsız bölüm ile arasında bulunan duyar yıkılarak birleştirme yapılmış ve Bosch beyaz eşya satış mağazası olarak kullanılmaktadır. Taşınrnaz şehir merkezine çok yakın olup, ticari ve ekonomik merkezler içindedir. Kunduracılar ve Uzun Sokak caddesine çok yakın olup, İmar durumuna göre, 11 nolu parsel üzerinde bitişik nizam 6 katlı yapılaşma mümkün olup, emsallerine göre üstün ticari merkezlere çok yakın ve değerlidir. Taşınmazın arsa(payı ile birlikte toplam değeri 1.088.718,00 TLdir.

1. Taşınmaz 27.01.2012 günü saat 10.30-10,40.arası Trabzon Adliyesi Ek binası bahçesinde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 06.02.2012 günü aynı yerde ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen değerin % 40'nı ve rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2. Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. % 18 KDV, damga vergisi, tapu harç ve masrafları 1/2 alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale kararı feshedilerek, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK129. Maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok arttırana İhale edilir, iki ihale arasındaki farktan, diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5. Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6. Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/96 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüz başvurmaları ilan olunur.12.12.2011

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

www.bik.gov.tr (Basın:7726)

İlan için tıklayın!


Geri Dön