12 / 05 / 2024

Trabzon'da 825 bin TL'ye icradan konut!

Trabzon'da 825 bin TL'ye icradan konut!

T.C. Trabzon 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Trabzon ili Merkez ilçe Kemerkaya mahallesinde bulunan kargir evi 825 bin 341,60 TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 25 Kasım 2011 Cuma günü 14:00-14:05 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;


T.C. TRABZON 2. (SULH HUKUK MAH.)

SATIŞ MEMURLUĞUNDAN

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2011/6 Satış

Cinsi, Kıymeti, Evsafı: Sulh Hukuk Mahkemesinin 08/12/2010 tarih ve 2007/362 esas, 2010/1209 karar sayılı karan gereği ortaklığın giderilecek taşınmaz, Trabzon ili Merkez ilçesi Kemerkaya Mahallesinde tapunun 946 ada, 40 parselde kayıtlı kargir Ev vasfındaki taşınmaz, kemer altı mevki olarak bilinen alış veriş merkezindedir. Taşınmaz Sahil yolundan Şehir merkezine çıkan Gazipaşa Caddesi üzerindedir. Dolmuş ve otobüs geçiş güzergahına cephelidir. Taşınmazın etrafında yoğun yerleşim alanları ve ticari iş yerleri vardır. Taşınmaz bir bodrum, bir zemin ve 5 (beş) normal kat olmak üzere toplam 7 (yedi katlı olup, bodrum ve zemin katlar 124,00-M2'den, 5 (beş) normal katın da 355.00-M2 olmak üzere toplam alanının 479,75-M2'dir. Binanın zemin katının halen şarküteri olarak kullanıldığı, diğer katların daha önceleri mesken olarak kullanıldığı, ancak uzun zamandır boş halde olduğundan bakım ve onarıma ihtiyaç vardır. KDV oram %18 olup, Taşınmazın muhammen bedeli 825.341,60-TL'dir. Satış Tarihi ve Saati : 1. Artırma Tarihi ve Saati: 25/11/2011 günü saat: 14:00 -14:05 2. Artırma Tarihi ve Saati: 05/12/2011 günü saat: 14:00 -14:05 Satış Şartları: 1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte ADLİYE SARAYI EK BİNA ÖNÜ ORTAHÎSAR-MERKEZ/ TRABZON'da açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırrnaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, satıcı tapu harcı ve tellaliye harcı satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse tcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, tki ihale arasındaki farktan ve yüzde 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. Satış ilanı tebliğ edilemeyen veya adresi bulunamayan veyahut adresi belli olmayan ilgililere gazete ilanı tebliğ yerine kaim olmasına,

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak

isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir. İş bu ilan tebligat

yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (tlK m. 126) (www.bik.gov.tr) Basın : 64515

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön