29 / 04 / 2024

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Zorunlu trafik sigortasında yeni ücretler belli olduğu kaydedildi. Buna göre, en yüksek trafik sigortası tutarı, 22 bin 236 lira ile İstanbul olduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...



2024 senesi için yeni trafik sigortası bedelleri belli oldu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınladı. İşte bazı şehirlere göre yeni trafik sigortası ücretleri de şöyle.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Yeni trafik sigortası rakamları en az miktar olarak İstanbul'da 3 bin 706 Türk Lirası olurken, Ankara'da 3 bin 601 Türk Lirası, İzmir'de ise 3 bin 496 Türk Lira olarak belirlendiği kaydedildi. 

EN YÜKSEK MİKTAR İSTANBUL'DA 22 bin 236 TÜRK LİRASI

En yüksek trafik sigortası tutarları İstanbul'da 22 bin 236 Türk Lirası olurken, Ankara'da 21 bin 607 lira, İzmir'de ise 20 bin 978 Türk Lirası olarak bildirildi.

TRAFİK SİGORTASI NEDİR? 

Trafik sigortası, yaşayabileceğiniz bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da bedeni zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamındaki teminat ve limitlere göre sizin adınıza ödenmesidir. Bu limit her yıl başında değişiyor.

Araçta trafik sigortalarının bulunmaması halinde trafiğe çıkmaları kanunen yasak olarak bulunuyor. Sigortasız olduğu tespit edilen araçlara ise ceza kesiliyor.

Trafik sigortasında yeni ücretler belirlendi...

Herkes karşı tarafın hasarını, kusur oranına göre karşılıyor. Mesela bir kaza anında taraflardan biri yü

SİGORTA KAZA DURUMUNDA NE KADAR ÖDER?

Trafik kazasında karşı taraf yüzde 100 kusurluysa hasarın tamamı sigorta poliçe limitleri dahilinde karşı tarafın trafik sigortası tarafından karşılanır. Yüzde 75 kusurlu olunması durumunda karşı tarafın hasarı karşılama oranı yüzde 25'dir. Yüzde 50 kusurlu olunması durumunda ise hasarın yarı yarıya karşılanması söz konusudur.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Trafik sigortasında çığır açan dönem resmen başladı! Yüzde 50 indirim geldi!


Geri Dön