06 / 05 / 2024

Trafikte bunu yaptıysanız başınız çok ağrıyacak! Cebinizden anında 1.671 TL çıkacak!

Trafikte bunu yaptıysanız başınız çok ağrıyacak! Cebinizden anında 1.671 TL çıkacak!

Araç sahiplerine önemli bir duyuru yapıldı. Eğer bu hataları yaparsanız cebinizde para kalmayacak. İşte detaylar!



TRAFİKTE BU AYRINTI ÖNEM ARZ EDİYOR!

Otomobil sahiplerine uyarılar geldikçe geliyor. Son zamanlarda trafik kullarına uymayan vatandaşların sayısının artması ile birlikte ceza işlemleri uygulaması tüm hızı ile sürüyor.

Trafik cezaları bilindiği üzere artık ehliyet üzerinden de otomobilin plakası üzerinden kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Otomobil sürücüleri tarafından sık sık görmezden gelinen bu kurallar para cezası olarak kişilere dönüyor.

EMNİYET KEMERİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ!

Otomobil sahiplerinin ilk dikkat etmesi gereken emniyet kemeridir. Ancak otomobil sahibi olan yurttaşların çok sık yaptığı kural ihlalinin başında da emniyet kemeri takmamak geliyor. Otomobil sürücüleri seyir durumunda iken, emniyet kemeri takmaması durumunda para cezasına çarptırılıyor. Emniyet kemeri takmamanın cezası 436 TL olarak uygulanmaktadır.

Trafikte bunu yaptıysanız başınız çok ağrıyacak! Cebinizden anında 1.671 TL çıkacak!

TARFİKTE CEP TELEFONU İLE KONUŞMAK

Otomobil sürücülerinin en çok uyguladığı kural ihlallerinden birisi de seyir durumunda cep telefonu ile konuşmak geliyor. Cep telefonunun dikkat dağıtmasından dolayı trafikte hayati tehlikeyi artırdığı belirtilerek kural ihlali yapan sürücülere para cezası verilmektedir. Cep telefonu ile konuşmanın cezası da 951 TL’dir.

PLAKA CEZASI UNUTULMAMALIDIR!

Trafikte iken çok dikkat çeken kural ihlallerinden bir tanesi de plakalar oluyor. Plakalarınızın seyir halinde görünmesi ve okunabilmesi sürücüler tarafından son derece önemlidir. Eğer trafikteyken plakanızın okunmuyor ise araç sahibine 1.671 TL para cezası verilmektedir.

YAYALARA YOL VERMEK

Trafikte seyir halindeyken en çok yapılan kural ihlallerinden bir tanesi de yayalara yol vermemektir. Yayalara yol vermeyen otomobil sürücülerine para cezası verilmektedir. Sürücülerin sık sık yaptığı kural ihlali neticesinde plakaya ya da ehliyet vasıtasıyla da 1.917 TL gibi bir tutarda para cezası veriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön