27 / 04 / 2024

Traktör piyasasını bekleyen tehlikeyi açıkladı

Traktör piyasasını bekleyen tehlikeyi açıkladı

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Türkiye traktör pazarının hareketli olduğu 2021'de 63 bin traktör satıldığını ve 2022 yılında da geçen yıla paralel bir satış beklediklerini ifade etti. Özüner, traktörlerde tedarik sorunu yaşandığını belirtti.



Traktör talebinin son 2 yıldır çok fazla hareketli olduğunu ve son dönemde biraz daha hızlandığını belirten TürkTraktör Genel Müdürü Özüner, şöyle devam etti:

"Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik durumun da etkisi olabilir. Ama bunu bizim için, yani kendi markamız için de söyleyeyim. 2 markamız New Hollland ve Case IH'de de 2 senedir zaten çok kuvvetli bir talep durumu var. Hatta biz bu talebi iyi yönetebilmek adına ön satış yapıyoruz. Stok seviyeleri, bayilerde ve bizde de şu anda oldukça düşük. Dolayısıyla da böyle 'piyasada traktör bol ve verilmiyor' gibi bir yorum yapmak aslında çok doğru değil."

Pazarda bulunurluk sıkıntısının hala devam ettiğine de işaret eden Özüner, teslimatlar için ise 2 ve 3 ay gibi bekleme süreleri öngörüldüğünü ifade etti.

Ayrıca Özüner, traktör fiyatlarında tedarik sorunu, genel giderlerin artması, enerji fiyatları, dövizin yükselmesi gibi sebeplerle suni değil, doğal bir artış gerçekleştiğini aktardı.


Geri Dön