Ekonomi

Trakya Birlik ayçiçeği ön alım fiyatını duyurdu!

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik), ayçiçeği ön alım fiyatını duyurdu. Trakya Birlik yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatı ton başına 20 bin lira olarak belirlediğini açıkladı.

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik), ayçiçeği ön alım fiyatını bildirdi. Trakya Birlik yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatı ton başına 20 bin lira olarak belirlediğini açıkladı.

Trakya Birlikten yapılan açıklama kapsamında, gıda arz güvenliği açısından stratejik öneme sahip yağlı tohumlar ve bitkisel yağların üretiminde ülke yeterliliğinin sağlanmasının dünya jeopolitiği karşısında kritik öneme sahip olduğu kaydedildi.

Bu yılki ayçiçeği üretiminin, açıklanacak fark ödemesi ve alan bazlı desteklerin de etkisiyle üreticilerin sürdürülebilir gelir seviyesine erişmesinde önemli bir noktaya ulaşacağı aktarılan açıklamada, şu şekilde belirtildi; "Ülkemizdeki mevcut gümrük rejimi uygulamaları, dünya rekoltesi ve beklenen fiyat seviyeleri, döviz kurlarının olası seyri, finansman maliyetleri gibi fiyatlamaya tesir eden tüm parametreler birliğimizce değerlendirilerek oluşan piyasa koşulları çerçevesinde 2024/2025 sezonunda üretici ortaklarımıza uluslararası sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için ön alım fiyatının 20 bin lira/ton olarak belirlenmesi karar altına alınmıştır. Bu çerçevede ürün fiyatlarında istikrarlı bir seviyenin oluşması desteklenmektedir. Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 44 yağ oranlı baz fiyata göre yüzde 1,5 oranında çarpan kullanılarak üretici ortaklarımızın teslim ettiği ürünlerin fiyatı hesaplanacaktır." denildi. 

Migros'ta yüzde 40'a varan dev indirim fırsatı: 5 litre Yudum ayçiçek yağı 234, 1.650 gr salça 109 TL!

Herkes bekliyordu, emekliye bu ay ek ödeme 12 bin TL oldu! TEB emekli promosyon ne kadar? İşte TEB emekli promosyon 2024

Tarım Kredi Market 14-23 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Bayram indirimleri fiyatlar yarı yarıya düştü

Emeklilere Haziran sonuna kadar 16 bin 200 TL ek ödeme müjdesi: Finansbank emekli promosyon ne kadar?