27 / 04 / 2024

Trampa takas sözleşmesi örneği!

Trampa takas sözleşmesi örneği!

Trampa takas sözleşmesi örneğini haberimizde inceleyebilirsiniz. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor. Eşitlik olmadığı zaman aradaki fark para ödenerek kapatılabiliyor...




Trampa takas sözleşmesi örneği!


Trampa takas sözleşmesi örneğini vermeden önce dilerseniz trampa nedir? sorusundan bahsedelim, Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olması şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir taşınır veya taşınmaz mal değiştirilecekse aradaki değer farkı  para ödenerek kapatılabiliyor. Trampa işlemine kısaca parasız değişim de denilebilir. Malların değiş tokuş edilmesi durumu trampa etmek olarak ifa ediliyor. 


Trampa takas sözleşmesi örneği!


TRAMPA SÖZLEŞMESİ

 

ANKARA, .../.../....

 

         MADDE 1. TARAFLAR

 

.... adresinde ikamet eden Hüseyin B. ile ...... adresinde ikamet eden Hasan B. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.

 

         MADDE 2. KONU

 

İşbu sözleşmenin konusu, mülkiyeti Hüseyin B.’e ait olan Sunca S7-330B marka Radyo ile mülkiyeti Hasan B.’a ait olan Nokia 3310 marka cep telefonun birbiriyle, trampa edilmesidir.

 

         MADDE 3. TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

 

.../.../.... tarihinde Hüseyin B. Sunca S7-330B marka Radyoyu Hasan B.’a; Hasan B. ise Nokia 3310 marka cep telefonunu Hüseyin B.’e teslim edecektir.

 

         MADDE 4. YETKİLİ MAHKEME

 

İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için  Ankara  mahkemeleri ve icra daireleri yetkili olacaktır.

 

İşbu sözleşme, .../.../.... tarihinde Ankara’da iki nüsha olarak hazırlanıp taraflarca imzalanmış olup birer nüshası taraflara verilmiştir.

 

Hüseyin B.                                                               Hasan B. 




Tapu takas işlemi!
Doğal sit alanında taşınmazı bulunana takas imkanı veriliyor!
Trampa yoluyla kamulaştırma nedir?
Tapuda trampa nasıl yapılır?
Trampa etmek ne demektir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com               



Geri Dön