Ekonomi

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.Tüm Trendyol ekosisteminin afet bölgesine destekleri 1 milyar liraya ulaşırken, şirket Adana Aktarma Merkezi’ni hizmete açtı

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerini sürdürüyor. Tüm Trendyol ekosisteminin afet bölgesine destekleri 1 milyar liraya ulaşırken, şirket Adana Aktarma Merkezi’ni hizmete açtı. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 şehrimizi derinden sarsan deprem felaketlerine değinerek yaşanan afetin ardından bölgeye daha uzun ve kalıcı fayda sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Trendyol Adana Aktarma Merkezi’ni 2023 yılının ortasında açmayı planladıklarını ancak deprem nedeniyle açılışı erkene aldıklarını kaydeden Çağlayan Çetin, öncelikli olarak acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından bölgeye daha uzun vadeli ve kalıcı fayda sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Çetin, bu amaç doğrultusunda bölge ekonomisinin yeniden toparlanması ve istihdam yaratılmasının yanı sıra üretim çarklarının yeniden dönmesi için Adana Aktarma Merkezi açılışını erkene çekmeye karar verdiklerini ifade etti.  

Çetin’in verdiği bilgilere göre, Adana Aktarma Merkezi yaklaşık 500 milyon liralık bir yatırımla faaliyete geçiyor. 20 bin metrekare alanıyla bölgenin en büyük aktarma merkezi olacağını kaydeden Çetin, yakın bir zamanda ise Ankara’da daha yüksek kapasiteli bir aktarma merkezini daha devreye alacaklarını bildirdi.

İHRACATA DESTEK OLACAK

Afet bölgesindeki Trendyol satıcılarının 2022 yılındaki ticaret hacminin 10,5 milyar lira olduğunu kaydeden Çetin, 2023 yılı için 16 milyar liralık ticaret hacmi hedefi koyduklarını, bu hedefe ulaşmak için satıcılara yönelik desteklerine devam edeceklerini ifade etti.

Bölgeye üç yılda sağlayacakları ticaret hacminin 70 milyar lirayı bulacağını anlatan Çetin, aynı zamanda bölgedeki 35 bin satıcıyı da bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışlarına başlatmayı ve tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedeflediklerini aktardı. Çetin, bunun için teknoloji, eğitim ve dil entegrasyonu başta olmak üzere her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

ÜRETİM HACMİ KATLANACAK

Çetin, Trendyol markalı ürünlerin ülke genelindeki 420 üretici tarafından, 4 bin yerli işletmede üretildiğini söyledi. Bölgede Trendyol markalı ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunduğuna değinen Çetin, bölgeye ciddi istihdam ve ticari destekte bulunan bu işletmeleriin tekrar toparlanıp üretime dönmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ekledi.

Çetin, bu yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerine sağladıkları geliri bir önceki yıla kıyasla üç kat artırarak yaklaşık 1 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.