03 / 05 / 2024

Truva Antik Kenti'nin suyu kesildi!

Truva Antik Kenti'nin suyu kesildi!

çanakkale 'deki Truva Antik Kenti 'nin suyu, yanındaki köyün borcu nedeniyle kesildi. Turistler tuvaletten ellerini yıkayamadan çıktı...



Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği Truva Antik Kenti, sınırları içinde kaldığı Tevfikiye köyünün borcu nedeniyle susuz kaldı. Antik kentteki tuvaleti kullanan turistler ellerini yıkayamadan çıkmak zorunda kaldı. Bazı turistler ise sabunlu kalan ellerini antik kentin simgesi tahta Truva atının yanındaki çeşmenin borularında kalan suyla durulayabildi. Köye içme suyu sağlayan birliğe olan yaklaşık 25 bin TL 'lik borcun ödenmemesi sonucu ortaya çıkan sıkıntı, antik kente gönderilen bir tanker su ile çözülmeye çalışıldı.

Tevfikiye Köyü Muhtarı Mehmet Er “İçme suyunu Grup İçme Suyu Birliği 'nden sağlıyoruz. Yılbaşından bu yana bazı köylüler su parasını ödemediği için borcumuz birikti. Köylüden alacağımız para 25 bin lirayı buldu. Birliğe, şu an harman zamanı olduğunu söyleyip, borcumuzu ödemek için biraz zaman istedik. Ancak birlik buna rağmen suyumuzu kesti ” dedi.

Sorun, Grup İçme Suyu Birliği 'nin borç tahsilatı için ek süre tanıması ve köye su vermesiyle şimdilik çözüldü.  
Milliyet


Geri Dön