Genel

TT Arena kapıları medyaya açıldı!

15 Ocak'ta açılacak G.Saray Arena kapılarını Çukurova Grubu medya temsilcilerine açtı... Arena'yı gururla anlatan Başkan Adnan Polat, AKŞAM için 2011 yılı ile ilgili çok çarpıcı bir kehanette bulundu...  

15 Ocak'ta açılacak G.Saray Arena kapılarını Çukurova Grubu medya temsilcilerine açtı...

Arena'yı gururla anlatan Başkan Adnan Polat, AKŞAM için 2011 yılı ile ilgili çok çarpıcı bir kehanette bulundu...

'Türk futbolunun hizmetine süper bir stat sunuyoruz. Burası benim için önemli ve başyapıt. Kimse endişe etmesin, Arena'ya yeni sezonda Avrupa takımları gelecek.'

'4 yeni transferle ikinci yarıya gireceğiz. Tüm takımların çok istediği Türkiye Kupası'nı biz alırız. Trabzonspor da bu saatten sonra şampiyonluğu kolay kolay kimseye bırakmaz.'

ARENA çok uzaklardan bir gurur abidesi gibi duruyordu. Tüm görkemi ve ihtişamıyla... 52 bin 630 kişilik 'sıfır beden' bir stadı gezecektik nasıl olsa.. O heyecanla Seyrantepe yollarına düştük.

ADNAN Polat, Çukurova Grubu'na bağlı medya temsilcilerini ağırlıyordu. Misafirler çok önemli ve ağırdı... Başkan Polat, heyecanla konukları karşıladı.

Sonra hep birlikte stadı gezmeye başladık. Arena'da attığımız her adımda başkandan bir bilgi, bir söz aldık. Bir kere futbol takımının mutsuzluğunu üstünden atamamıştı hala Polat.. Ama gururla Arena'yı sunuyordu...

Başkana 'Burası bir sanat eseri' dediğimizde ilk cümleleri döküldü: 'Evet, her
gelişimde çok heyecanlanıyorum. Benim için harika bir yapıt. G.Saraylılar'a hayırlı olsun.'

Stattan çok memnundu başkan.. Yüzlerce defa geldiği Arena'da geçmişin izlerini silemiyordu. Yakın geçmişten, daha doğrusu ilk yarıdan memnun musunuz diye sorduk

TRANSFERLERİ TABİİ Kİ YAPACAĞIZ

'Kabus gibiydi. Hatırlamak bile istemiyorum. Ama ikinci yarı çok farklı olacak. 4 yeni transferle bu stada çıkacağız. G.Saray'ın yeni sezonda Avrupa'da olması çok önemli. Böyle bir statta seyircimiz gelecek sezon Avrupa maçları izleyecek.

Bunun için kupayı almak zorundayız. Alacağız da! Kupa çok değerli, çünkü herkes almak isteyecek. Ama G.Saray olarak biz Arena'ya Türkiye Kupası'nı getireceğiz. Bu konuda traftarlarımızın endişesi olmasın.'

Peki ligde durum ne olur başkan

'G.Saray olması gereken yerde olacaktır.'

'Peki diğer takımlar açısından 2. yarı nasıl geçer' dediğimizde ise Polat kahinliğe soyundu:

HEM ŞENER HEM DE GÜNEŞ TECRÜBELİ

'Trabzonspor bu yarışta en öndeki takım. Şansları çok yüksek ve bu avantajı kimseye kaptırmazlar. Sadri Şener çok tecrübeli bir başkan. Keza Şenol Güneş de. Arayı açtılar ve kapattırmayacaklardır.'

Başkanın tahmini böyle.. Bakalım mayısta tablo nasıl olacak...

Çelebi'den teknik bilgiler...

Işın Çelebi, Radyolar Genel Yayın Yönetmeni Giray Güngör, AKŞAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bülent Ergin ve Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem'e statla ilgili teknik bilgiler aktardı.

Zeynep Karamehmet Arena'yı gezdi

Show TV Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Karamehmet Gönenç, AKŞAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bülent Ergin ve Yönetim Kurulu üyesi Serdar Çaloğlu da Arena gezisine katıldı.

ÇILDIRIN... ÇILDIRIN tezahüratı eşliğinde

Çukurova Grubu'na bağlı medya gruplarının stat gezisi sırasında Arena'da sürekli 'Çıldırın.. Çıldırın' şarkısı çalındı. 2008 şampiyonluğuna damga vuran şarkı belli ki 2. yarıda rakiplere bol bol dinlettirilecek. Özellikle soyunma odası koridorlarında rakipler için gri tonda rengi seçen G.Saray yönetimi, belli ki Ali Sami Yen'in cehennem özelliğini 52 bin kişilik yeni stadına taşıyacak.

Olimpiyat'la karıştırmayın

'Arena'ya ulaşımla ilgili bir sıkıntı yok. Metro ile 30 bin kişi gelebilir. Stat yürüyerek Konyan'a 20 dakika.'

GEZİ sırasında Çukurova Grubu'nun ağır topları ve benim en çok merak ettiğim konu ulaşımdı.. Polat bu konuda herkesi şöyle sakinleştirdi:

'Kimse merak etmesin. Burası Olimpiyat Stadı gibi olmaz. Ulaşım sorunu çekilmez. Çevre yolları tamamlanmak üzere. Tüm detaylar düşünüldü. VIP bilet alanlar otoparklardan yararlanacak. Ancak diğerleri yer bulmakta zorlanabilir.

Metro stada kadar gelecek. Saatte 30 bin kişi taşınabilecek. Hadi bunu geçtim burası öyle düşünüldüğü gibi uzak değil. Yürüyerek Kanyon'a 20 dakika.

Taraftarlarımız yürüyerek bile bu stada gelip dönebilirler.'

'ÇAMUR' ATMASINLAR

Polat gezide bir konudan da şikayet etti.. 'Biz insanlara buraları gezdiriyoruz, insanlar 'Çamur' var etrafında diye laf atıyorlar. Dakika bir gol bir.. Biraz sabredin. Tabii ki yeni açılan bir stadın aksilikleri olacak.'

ASFALTI HEMEN DÖKELİM

Daha sonra ise Polat, kamyonların inşaat sahasında işlerinin bitip bitmediğini sordu ve 'Eğer bittiyse, hemen asfaltı dökelim' diyerek görevlilere talimat verdi.

Hedef 78 milyon dolar gelir

BAŞKAN Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın ekonomik boyutlarını da anlattı.

İşte o bilgiler:

- Şu ana dek 18 bin kombine sattık. İlk planlamada 30 bin bekliyordum ama takım kötü gidince bu sayı da düştü.

- Ajax ile 15 Ocak'ta oynayacağımız açılış maçında tribünler dolacak, 52 bin kişi gelecek. Maç günü 15 bin bilet satılacak

- 157 locamız da satıldı. Hem de 3 yıllığına.

- Stattan yıllık 78 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz. Buna tüm gelirler dahil.

F.Bahçe bizden 8 sene önce stadı yaptı. Her sene 40 milyon dolar aldı. Bize 400 milyon dolar fark attı. Şimdi sıra bizde.

Açtırmamak için kampanya yapıldı

G.Saray Başkanı için en önemli konulardan birisi de kendisine yapılan muhalefetti. Faruk Süren'in son dönemdeki 'Olağanüstü kongre' istekleri bir kenara özellikle Arena konusunda Adnan Polat'ın çok sıkıntı çektiği belliydi.

Polat muhalefetle ilgili şunları dile getirdi:

'Anlamıyorum ki... Başkan olduğum günden beri bir kampanya var. Yahu 2.5 yıldır muhalefet hiç durmaz mı! Bu stadı açtırmak istemeyenler bile oldu. Ama ben bu stadı çok yakın bir dönemde açıyorum. Ve bu gururu yaşayacağım.'

BAŞKAN'ın bu anlamlı ve mesaj dolu sözlerinden de anlaşılıyor ki, Mart 2008'de kazanılan şampiyonluğa rağmen 2.5 yıllık süreç oldukça sıkıntı geçmişti.

Fenerliler gelirse burası ne olacak

Orta kattaki bazı locaların rakip taraftarlara ayrılan bölümün ortasında kalması sıkıntı yaşattı. Derbilerde bu bölümün 4 sırası iptal edilip araya barikat konacak.

Kamyonlar koltukları ezemedi, ya taraftar!

BAŞKANA Ali Sami Yen Stadı'ndaki 'koltuk' faciasını anımsatıp 'Arena'nın koltukları sağlam mı' diye sorduğumuzda ise ilginç bir yanıt aldık: 'Biz bu koltukların üzerinden kamyonları geçirdik. Hem de defalarca. Hiçbir şey olmadı.

Ancak bizim taraftarlara bunlar dayanır mı bilemiyorum.'

Aslanlı Yol'da herkesi isim isim yazacaklar!

Arena'da düşünülen önemli bir detay da var. O da stat için emeği geçenlerin unutulmaması. İşte bunun için de Aslanlı Yol yapılmış... Bu bölümde de Türk Telekom Arena'ya emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin ismi yazılacak.

Stada hayran kaldılar...

Türk Medya Yönetim Kurulu üyesi Serdar Çaloğlu ve SKYTURK Genel Yayın Yönetmeni Barış Tünay, Arena'yı hayranlıkla izlediler.

Medya Grubu tam kadro

Arena gezisinde Çukurova Grubu'na ait yazılı ve görsel medya yöneticileri tam kadro yer aldı.

Bu kalede olmak vardı

45 yıl önce Ali Sami Yen'in açılış maçında kaledeydim ve G.Saray bir stada kavuştuğu için çok ağlamıştım. Aynı duygularla stadı gezdim. Tek kelimeyle mükemmel. Keşke kaleye ben geçsem

Ben ve benim jenerasyonum Ali Sami Yen Stadı'nda büyüdük. Geçenlerde yazmıştım. Sağolsun spor servisi müdürümüz Hakan Yaşar da geniş şekilde yazdıklarımı gazeteye koydu. Birçokları 'Turgay Ağabey çok duygusalsın. Güzel bir yazı yazmışsın ama artık o devirler geçti. O senin yazdıkların 45 sene önceydi' dedi.

45 yıl önce Ali Sami Yen'in açılış maçındaki heyecanımı unutamam. Kaledeki duygularımı şu an bile anlatmam çok zor. Yalnız çok ağladığımı hatırlıyorum. Bu üzüntü ağlaması değil bir heyecan ve Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen adına bir stada kavuşmanın ağlamasıydı.

ANILAR UNUTULUR MU

Aradan yıllar geçti. Bu yılların içinde o statta çok güzel hatıralarım oldu. Yalnız benim değil, tüm Türkiye'de futbol oynayanların Ali Sami Yen'de inanın ki az veya çok hatırası vardır. Neden diye sorarsanız her futbolcu Ali Sami Yen'de bir lig maçı ve bir milli maç oynadı.

BUNLAR nasıl unutulur Asla unutulmaz. Ama artık bu duygularımızı örtmek ve ileriye bakmanın zamanı geldi.

BAŞKA BİR DÜNYAYMIŞ

Dün Türk Telekom Arena Aslantepe'yi dostlarla ziyaret ettik. Başkanımız Adnan Polat'la kucaklaştım. Orada çalışanlar ve o stadın oluşmasında büyük emek verenler hepsi geldiler 'Turgay Ağabey' diye boynuma sarıldılar. Hemen hemen hepsiyle stadın çimenlerinde ve kalesinde resimler çektirdik. Başka bir dünyadaydık.

TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ STADYUM

Gerçekten süper bir stat yapılmış. Şu anda gördüğüm kadarıyla Türkiye'deki en iyi stat diyebilirim. Nedeni stat sıfırdan başlandığı için her şey düşünülmüş.

Soyunma odaları, şeref tribünü, tribünler ve nefis çim saha. Bir ara kendimi bir kalenin içinde buldum.

'TURGAY' dedim kendi kendime 'Ne olurdu yıllar öncesine dönebilsem de bu güzel stadın açılışında ben de G.Saray'ın kalesini koruyabilsem.' Ama olmuyor.

Zaman çok çabuk geçiyor. Kalede resimler çektiler. Bu resimlerden birini evimin
güzel bir köşesine koyacağım.

Polis beni copla dövdü Turgay abi!

Polat ve Turgay Şeren'in sohbetinde Başkan şu anıyı anlattı: 45 yıl önce Ali Sami Yen açılırken polis beni copla dövdü. Son anda içeri kaçtım, izimi kaybettirdim.'

Arena için doktoru bile dinlemedi

Yazarımız Turgay Şeren'e doktoru dışarı çıkmayı bile yasakladı. Şeren doktorun 'Dikkat et' uyarısına rağmen Arena'yı anlatmak için doktor yasağını deldi.

İlk maça gideceğim tüm duamı edeceğim

Ne olurdu şu sahaya çıkıp ben de oynayabilseydim. Şimdi Galatasaray'ın ilk maçına büyük bir hevesle hazırlanacağım. Tribündeki yerimi alacağım ve Sarı-Kırmızılı takımımın sahada başarılı olması için dua edeceğim.

Gençler bilse ihtiyarlar yapabilse

Gazeteden çok sevdiğim küçük kardeşim Murat Kaya'yla birlikte tribünlerde oturduk. Hastalıktan yeni kalktım. Tam sıhhatime kavuşmuş değilim ama ileriki günlerde ona da kavuşacağım. Soyunma odalarına baktık. Bir ara kendimi kaleci kazağımı giyerken hissettim.

GÜNDÜZ KILIÇ DA OLSA

FransA ile oynadığımız milli maçta sol hafları bana 6 numaralı formasını hediye etmişti. G.Saray kalesinde bu kısa kollu formayı büyük bir iftiharla giymiştim.

Herkes bana 'Turgay bu formanın kolları kısa' derdi. Ama 'Bu formanın kıymeti paha biçilmez' diyemedi.

keŞke o formayla G.Saray'ın yeni stadında rahmetli Gündüz Kılıç'ın arkasında sahaya çıkabilseydim. G.Saray Kaptanı olabilmem için rahmetli Gündüz Kılıç'ın bana 'Geç bakalım oğlum önüme' dediği F.Bahçe maçını hatırladım dün.

O GÜNLER NE GÜZELMİŞ

asla unutamayacağım bir gün geçirdim. Çok eskilere gittim. Ama şimdi bugünün gerçeğiyle karşı karşıyayım. O güzel günleri ve G.Saraylı futbolcu ağabeylerimin nasihatlerini asla unutmadım. Ne güzelmiş o günler. Artık bugünleri de güzel yapmak bizlerin elinde.

O zaman yapacağımız tek bir şey var; bizden sonra gelecek olan gençleri inandırarak doğru yola yürümeleri için itmek. Onlara gençlik yıllarında yaşadıklarını asla unutmamalarını ve günlerini hiçbir zaman boşa harcamamalarını söylemek. Ne güzel bir Fransız atasözü var:

'GENÇLER BİLSE, İHTİYARLAR YAPABİLSE'

Arena'ya yakışır takım sözü

Başkanla kucaklaştık, sarmaş dolaş olduk. Bana 'Nasıl yeni stada sahip olduk, Galatasaray'ı da eski günlerine götüreceğiz. Ben bugüne kadar hangi sözümü yerine getirmedim ağabey' dedi

Kulüp Başkanımız Adnan Polat'la sarmaş dolaş olduk. Kendisini çok severim. Başkan olmadan önce de benimle ve Coşkun'la sık sık buluşurdu. Bizlerle tartışırdı. Ama şimdi tam yetkiyle kulübünün başkanı.

Kendisine ne söyledim biliyor musunuz; 'Sevgili Başkan, Konyaspor karşısında izlediğimiz Galatasaray takımı herkesin suratını ekşitti. Sarı-Kırmızılı renklerle sahaya çıkmış bir Galatasaray böyle üçüncü sınıf bir takımla oynamamalı.'

HER SÖZÜMÜ TUTTUM

'Turgay Ağabey hiç merak etme' dedi. 'Nasıl yeni bir stada sahip olduk. Şimdi bu statta da Galatasaray'ı eski günlerine götürecek tıpkı Ali Sami Yen'de olduğu gibi yapacağız.'

'Peki dedim bu söylediklerinizi bir Galatasaraylı'ya verilmiş bir söz olarak yazabilir miyim'

'Elbette Yaz.' 'Ben bugüne kadar verdiğim her sözü yerine getirdim' diye de ekledi.

BAŞKAN Adnan Polat, ayrıca bana 'Galatasaray Futbol Takımı'na yakışır, sahaya çıktığı zaman tribünleri coşturacak yerli-yabancı kimi alabilirsek ne kadar para sarfedebilirsek edeceğiz. Bundan hiçbir Galatasaraylı'nın şüphesi olmasın.

Bizden yavaş yavaş beklesinler. Birden değil' sözünü verdi.

BOL GOL ATACAKLAR

AçIk söyleyeyim. Başkanın bu söylediklerine gözlerim doldu. Birbirimizin yanaklarından öptük. 'Bu stadın güzelliğinde ve haşmetinde önümüzdeki günlerde bir Galatasaray takımını bu güzel çimlerin üstünde kalelere gol atarken göreceğiz' diye düşündüm. Ve inşallah da yanılmayacağım.

Scout ekibimiz gençleri tarıyor

Her dönem yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken G.Saray'da yeni bir oluşum da büyük önem taşıyor. O da Cüneyt Tanman başkanlığındaki scout ekibi. Başkan Polat bu ekibin işlevini ve Anıl Dilaver gibi gençlerin oynamasını şöyle değerlendirdi:

'Yeni ekibimiz 10 kişilik. Kadro daha da genişleyecek. Bu arkadaşlarımız sadece tecrübeli ve pahalı oyuncuları takip etmeyecek. Gençleri de bulup transfer edecek. Hem alt yapıdan Anıl Dilaver gibileri çıkartacağız hem yetenekli gençleri getireceğiz.'
Akşam