Kira

TÜFE ortalamasından fazla kira ödeyen kiracılara kara haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapmasının ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25'lik sınır da bu ay itibarıyla sona erdi. Kiralar bu ay itibarıyla Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre artacak. 

Kiralarca yeniden TÜFE'ye dönülmesi pek çok kişinin kafasını karıştırırken, TÜFE ortalamasının üzerinden ödeme yapan kiracının ödemeleri geri isteyip isteyemeyeceği merak ediliyor. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapmasının ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:


Kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapması ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırıdır. Kiracının fazladan yaptığı ödemeler, zımni kabul olarak değerlendirilir.

Kiracının TÜFE ortalamasından fazla ödediği kira bedellerini geri almasının tek yolu, kirayı gönderirken ihtirazi kayıt düşmesidir. Bu şekilde geri iadesini talep edebilir.

 

Emekliye 'ek zam' geliyor! Tarih verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak! Son dakika...

1 milyon TL’nin 32 günlük net getirisi şaşırttı! İşte banka banka faiz oranları!

Küreselde faiz indirimi mesajları veriliyor! Yeni ev alacaklara uyarı: Eylül'den önce...