28 / 04 / 2024

TÜGİK heyeti Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’ı ziyaret etti!

TÜGİK heyeti Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’ı ziyaret etti!

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, ülke ekonomisindeki konumu hızla yükselen Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’ ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu...



Gerçekleştirilen temasların ardından bir değerlendirme yapan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, ziyaret ettikleri illerin Türkiye ekonomisindeki ağırlıklarını giderek artırdığını ve bu bölgedeki şirketlerin çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulduklarını belirtti. Erkan Güral, işsizlik konusunun ülke gündeminde her zaman dikkat çekici bir konumda bulunduğunu belirterek, “Türkiye’de işsizlik diye bir şey yok. Asıl sorun iş beğenmeme ve mesleksizlik sorunudur,”dedi. 


Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki TÜGİK heyeti Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. TÜGİK heyeti, söz konusu şehirlerde bulunan çeşitli şirketleri de yerinde ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, ziyaret ettikleri illerde bölgesel sorunların yanı sıra eğitim ve işsizlik gibi konuları da değerlendirdiklerini belirtti. Güral, TÜGİK olarak sorunlara çözüm anlamında nasıl daha fazla katkı yapabileceklerini araştırdıklarını söyledi. Erkan Güral, “Türkiye ne kadar güçlü olursa dünyada etkinliği ve saygınlığı artacaktır. Bunu yapacak olan da bizleriz. Bu nedenle TÜGİK olarak ülkemizin tüm şehirlerini farklı zamanlarda ziyaret ediyor, iş dünyası örgütleri, şirket temsilcileri ve yerel yöneticilerle bir araya geliyor, sıkıntıları dinliyor, bölge ekonomisine katkı sağlamanın yollarını birlikte araştırıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler kapsamında ülke ekonomisi için büyük kıymet taşıyan beş şehrimiz olan Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’da temaslarda bulunduk, üyelerimizden ve iş dünyasından bilgiler aldık. Tüm illerimizdeki GİAD başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Her biri kendi il ve bölgelerinde çok değerli çalışmalar yürütüyorlar. Bizim hedefimiz de TÜGİK olarak bu çalışmalara destek vermek ve sunacağımız vizyonla yeni ufuklar açarak daha fazla değer yaratılmasına yardımcı olmak,” dedi.


TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral: “İşsizlik yok, mesleksizlik var.”


Gerçekleştirdikleri temasların ardından Türkiye genelindeki işsizlik ve istihdam ile konuları ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “Ülkemizde işsizlik diye bir şey yok. Bizim asıl sorunumuz iş beğenmeme ve mesleksizliktir. Şu an farkıl bir bölgedeyiz ama sözünü ettiğimiz bu konuda ben kendi memleketim olan Kütahya'dan çarpıcı bir örnek vermek isterim. Kütahya İŞKUR’a işsizlik başvurusunda bulunan kişi sayısının 3 bin, bu kentimizdeki şirketlerin çalışan arama başvurusu sayısının ise 6 bin 500 olduğunu söyleyebiliriz. Rakamlar içinde bulunduğumuz durumu açıkça ifade ediyor,” diye konuştu.



Geri Dön