03 / 05 / 2024

TUI: Turizmde 2014 rakamları tutturulabilir!

TUI: Turizmde 2014 rakamları tutturulabilir!

Alanya Tanıtma Vakfı yetkililerinin Hollanda'da görüştüğü TUI yöneticileri, “ 2014’ün rakamsal verileri 2015’ te tutturulabilir ” derken Corendon yöneticileri ise “ Daralma var ” dedi.



Dünyanın önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl Hollanda’da 44‘üncüsü düzenlenen 2015 Uluslararası Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nda Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) temsilcileri görüşmelerini sürdürüyor. ALTAV Yönetim Kurulu Başkanı Faik Melih Kaptanoğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, ALTAV Yönetim Kurulu üyeleri Elvan Güneş ve İbrahim Sipahioğlu, önceki gün Thomas Cook yöneticileriyle yapılan görüşmenin ardından TUI ve Corendon gibi ülke turizmine yön veren tur operatörlerinin yöneticileriyle de önemli istişarelerde bulundular.


“RUSYA’NIN DURUMU MART AYINDA NETLEŞİR”


TUI Hollanda Ürün Müdürü Lisette Snijders ve TUI Nordic İngiltere Kontrat Müdürü Göksel Kayhan ile yapılan görüşmede, öngörülerde paniğe gerek olmadığı, planlanan 2015 rakamlarında önceki yıla oranla bir artışın bulunmayacağı fakat geçen yıl ile aynı rakamsal verilerin tutturulabileceği, Rusya’nın içinde bulunduğu durumun sezonun gidişatına önemli etki edeceği ve bu durumun mart dönemi içerisinde netleşeceği bilgileri alındı.


“ALANYA YOLCULARINI TAŞIYACAĞIZ”


2012 yılında Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na 189 koltuk kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçakla ilk uçuşu gerçekleştirerek Alanya turizmi için yeni bir sayfa açan Corendon firma yöneticileriyle görüşen ALTAV Başkanı Kaptanoğlu ve ALTİD Başkanı Sili, uçuş ve yolcu sayıları hakkında önemli bilgiler aldı. Corendon Turistik ortaklarından Bora Karaer ve Kontrat Müdürü Alper Kayhan, Antalya bölgesinde yüzde 12, Türkiye genelinde ise yüzde 19’luk bir daralma olduğunu söyleyerek, Türkiye genelinde yaşanan bu daralmanın zaman içinde kapatılabileceğini ifade ettiler. 2014’te ulaşılan 200 bin yolcu sayısının 2015 yılında 180 bin dolayında seyredeceğini belirten Corendon yetkilileri, Hollanda’dan Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na haftada dört gün uçuş yapılacağını bildirdiler.



Geri Dön