09 / 05 / 2024

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.



BÜRÜT ÜCRETLERT YÜZDE 119,4 ARTTI!

TÜİK tarafıdan açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreği kapsayan verilere göre , inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret - maaş endeksi, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119,4 artış kaydetti.

Alt sektörlere bakıldığında, endeks sanayi sektöründe yüzde 114,4, inşaat sektöründe yüzde 136,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 120,9 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki istihdam endeksinde, önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 7 artış yaşandı.

Alt sektörler değerlendirildiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,2, inşaat sektöründe yüzde 16,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 7,1 artış meydan geldi. 

 TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

ÇALIŞAN SAATTE ARTIŞ KAYDEDİLDİ!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki çalışılan saat endeksi yüzde 5,9 oranında arttı.

Alt sektörler değerlendirildiğinde endeks sanayi sektöründe yüzde 3,4, inşaat sektöründe yüzde 15,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 5,9 artış kaydetti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön