Ekonomi

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.Buna göre; sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2022 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,8 arttı

TÜİK, perakende satış endeksini açıkladı. Buna göre; sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2022 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,8 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 34,3, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 10,9 arttı. 

TÜİK verilerine göre; mayıs ayında gıda, içecek ve tütün satışları, bir önceki aya göre yüzde 2,8 artış gösterdi. Gıda dışı satışlar ise (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,3 azaldı. Bu dönemde otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 7,8 arttı. 

PERAKENDE CİRO AYLIK YÜZDE 4,1 ARTTI 

Cari fiyatlarla perakende ciro, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 10,7 arttı. 

PERAKENDE CİRO YILLIK YÜZDE 139,9 ARTTI 

Cari fiyatlarla perakende ciro, 2022 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 139,9 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 98,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 138,2, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 235,0 arttı.

TÜİK, mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksini yayınladı. Buna göre; sanayi üretimi, aylık yüzde 0,5 artış gösterdi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 0,8 arttı.

SANAYİ ÜRETİMİ YILLIK YÜZDE 9,1 ARTTI

TÜİK verilerine göre; sanayi üretimindeki yıllık artış ise yıllık yüzde 9,1 artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ise mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azalırken imalat sanayii sektörü endeksi yüzde 10,7; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 arttı.

15 Temmuz Cuma günü bankalar açık olacak mı para alıp göndermek yapılabilecek mi?

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

ABD'de açıklanan enflasyon verilerine Bakan Yellen'den şaşırtan çıkış: Bunu kabul edemeyiz

Merkez Bankası'nın gizli dolar adımı duyanları şoke etti! Duyanların ağzı açık kaldı

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Memura ek zamlı maaşlarda sürpriz gelişme! En düşük memur maaşı 9 bini aşacaktı

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?