29 / 04 / 2024

Tüketici, yatırımını konuta yönlendirmeye devam ediyor!

Tüketici, yatırımını konuta yönlendirmeye devam ediyor!

Mustafa Baygan, Aralık 2014 Konut Satış İstatistiklerini yorumladı. Baygan’a göre Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısının bir önceki yıla göre artması gayrimenkul sektörünün büyümeye devam ettirdiğinin bir göstergesi.



ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Aralık 2014 Konut Satış İstatistiklerini yorumladı. Baygan’a göre Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısının bir önceki yıla göre artması gayrimenkul sektörünün büyümeye devam ettirdiğinin bir göstergesi.


Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve istihdamına olumlu katkıda bulunan gayrimenkul sektörü, yatırımcının en güvenilir yatırım aracı olmaya devam ediyor. ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, TÜİK, Aralık 2014 Konut Satış İstatistik verilerini değerlendirdi.


TÜİK, Aralık 2014 Konut Satış İstatistik verilerine göre 2014 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %16,3 oranında artarak 134.666 adet konut satışı olduğu görüldü. İstanbul ili de yine 26.698 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. 



Her dönem en çok yatırım yapılan alan gayrimenkul

TÜİK’in Aralık 2014 Konut Satış İstatistik verilerinden de görüldüğü üzere gayrimenkulün her dönemde en çok yatırım yapılan alan olduğuna dikkat çeken ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Bu veriler tüketicilerin konut alma eğiliminin artarak devam ettiğini gösteriyor. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermesi konut sektörüne olan güvenin bir sonucu. Gayrimenkul’e yatırım yapmak  isteyen kadınların ise artarak devam ettiğini  görüyoruz.” dedi.


İkinci el satın alımlar artıyor

Türkiye genelinde ikinci el konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artış göstermesine de dikkat çeken Baygan, “İçinde bulunduğumuz ortam ikinci el konut lehine gelişmektedir. Satın alma kararını ikinci elden yana kullanacaklar için gayrimenkul danışmanlığının bu noktada  büyük önem kazandığını iletti.

Baygan, “Gayrimenkul sektörüne duyulan güven doğrultusunda nitelikli ve yetişmiş gayrimenkul danışmanlığına fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Hangi bölgelerin değerinde artış yaşanacağı ve o bölgelerin gelecek dönem projeksiyonu ile ilgili uzman görüşüne başvurarak hareket etmek  gerekiyor. ERA Türkiye olarak sektörün verilerini  dikkatle takip ediyor ve yorumluyoruz.  Bu bilgi ve donanımı ofislerimizin ve yatırımcıların gayrimenkul seçimi gibi önemli bir konuda uzmanlaşmasına ve kaliteli hizmet vermesine aktaracak şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz.” diye belirtti.




Geri Dön