30 / 04 / 2024

Tulip Turkuaz'ın arsası resmen ihalede!

Tulip Turkuaz'ın arsası resmen ihalede!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Avcılar Ispartakule 3. Bölge'de bulunan Tulip Turkuaz projesinin arsasını resmen ihaleye çıkardı



Ispartakule 3. bölgede bulunan iki konut arsası ve bir ticaret arsası gelir paylaşımı işi yaptırılmak üzere ihaleye çıkarıldı. Konut arsaları 32 bin 992 ve 55 bin 21 metrekarelik. 1.50 emsal arsaların inşaat alanı ise 49 bin 488 metrekare ve 82 bin 532 metrekare. 2 emsal değeri olan ticaret imarlı arsanın alanı 28 bin 469 metrekare, inşaat alanı ise 56 bin 939 metrekare. Tulip Turkuaz projesinin bulunduğu tüm arsaların toplam alanı 116 bin 483 metrekare, inşaat alanı 188 bin 959 metrekare olarak belirlendi.

İhale kapalı zarf teklif alma ve pazarlık- açık arttırma usulüne göre iki oturum halinde yapılacak. İhalenin birinci oturumu 15 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 14.30'da gerçekleşecek. Plan notlarına göre ticaret parseli üzerinde büro, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro salonu, apart daire, ofis, sosyo kültürel tesis, yönetim ile ilgili tesisler, özel eğitim tesisleri, özel sağlık tesisleri gibi kullanımlar yer alabilecek. 

Detaylı bilgi için tıklayınız

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Projenin yer aldığı arsalar satılıyor

Emlak Konut GYO'nun Tulip Gayrimenkul ile birlikte hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettiği ve mayıs ayında sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği Tulip Turkuaz projesinde yeni bir aşamaya daha gelindi.

Emlak Konut, şu anda Tulip Turkuaz projesinin üzerinde yer aldığı ve üç parselden oluşan 116 bin 483 metrekarelik arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. Ispartakule 3. Bölge'de yer alan arsanın ihale tarihi ise 15 Temmuz 2010 olarak belirlendi. İmar planlarında ikisi konut, biri ticaret alanı olarak değerlendirilen arsalar, gelir paylaşımı yöntemiyle ihale edilecek.

Emlak Konut GYO, 27 Mayıs 2010 tarihinde feshettiği proje doğrultusunda; konut satış yetkisinin fesih tarihinden itibaren kaldırılarak firmanın satış yapamayacağını açıklamıştı. Ardından Tulip Gayrimenkul'den şantiyenin de boşaltılmasını isteyen Emlak Konut, bu isteğin yerine getirilmemesi üzerine şantiyeye çevik kuvvet desteği isteme noktasına dahi gelmişti.

Tulip Gayrımenkul'ünTürkiye'deki ilk çalışması olan Tulip Towers ve Tulip Turkuaz projesinde toplam 1150 konut projelendiriliyor. Tulip Turkuaz, konuyu Hollanda hükümetine aksettirmiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül nezdinde girişimde bulunulmasını istemişti.
Milliyet


Geri Dön