Ekonomi

Tüm İstanbulkart sahiplerini ilgilendiriyor! Bu sene ücretsiz mi?

İstanbulkart sahiplerini ilgilendiren bir haber duyuruldu. Toplu taşımaya binmek ücretsiz olabilir. İşte detaylar!Toplu taşımayı aktif olarak kullanan vatandaşlar için 5 Gün sonra otobüs ve metroya binmek ücretsiz olma ihtimali var

Tüm İETT araçları, metrobüs, metroyu kullanan İstanbulluları ilgilendiren bir haber gündemde yer alıyor. Toplu taşımayı aktif olarak kullanan vatandaşlar için 5 Gün sonra otobüs ve metroya binmek ücretsiz olma ihtimali var.

İşte merak edilen detaylar!

TOPLU TAŞIMAYA BİNMEK ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle İstanbul’da yaşayan vatandaşlar toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığını merak edip araştırmalara başladı. Geçtiğimiz sene konu ile ilgili açıklama yapılmış ve 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü 00.00-24.00 saatleri arasında Metrobüs ve tüm İETT araçlarında İstanbulkart’ınızla ücretsiz seyahat edilebileceği duyurulmuştu.

BU SENE ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Bu sene de toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığına dair bir açıklama ise henüz yapılmadı. Ancak bu açıklama yakın zamanda yapılacağı düşünülüyor. Yapılan açıklama ile ulaşımın 30 Ağustos’ta ücretsiz olması bekleniyor.

Diğer yandan İstanbulkart sahiplerinin dini ve milli bayramlarda ulaşımı ücretsiz yaptığı uygulamadan faydalanabilmek için kartların kişiselleştirmesi gerekiyor. 29 Ekim itibari ile özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. Bu uygulama ile birlikte, yılbaşından sonra turistler ve yabancı uyruklu kullanıcılar, artık milli ve dini bayramlarda ulaşımdan ücretsiz yararlanamayacak.

Akaryakıta peş peşe zam geldi! İşte 26 Ağustos Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Altın bugün ne kadar? 26 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Dolar bugün ne kadar? 26 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!