Kent Haberleri

Tunceli depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi: Deprem bekliyoruz, endişelendik!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce işaret ettiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaşanan deprem sonrası açıklama yaptı. Prof. Dr. Naci Görür, deprem başka bir fayın stres alanını etkilemiş olabileceğini dile getirerek, endişelendiğini söyledi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre dün Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu depremin saati 16.43 olarak açıklanırken, derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.

NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yürekleri ağza getiren depremin yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce işaret ettiği alanda meydana gelmesi de oldukça dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamalarda Tunceli, Pülümür ve Bingöl yöresinin deprem riskine karşı dikkatli olması gerektiğini dile getirerek, 1794'te fay kırıldığını aktarmıştı Görür, ortalam 250 senede bir deprem üretilmesi sebebiyle söz konusu bölgeyi pek çok kez uyarmıştı.


Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'de yaşanan depremden sonra sosyal medya hesabı  https://x.com/nacigorur üzerinden bir paylaşım yaptı.

Naci Görür paylaşımında Pülümür/Boğazakaraderbent yöresinde sığ ve 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsatarak, "Deprem muhtemelen 7 Su Fay zonuna paralel bir fay üzerinde oldu" ifadelerini kullandı.
Görür şu şekilde devam etti: "Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik."

Prof. Dr. Naci Görür’ün paylaşımı şu şekilde:


Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Naci Görür’ün paylaşımına gelen yorumlar…

Türkiye'de konuta erişilebilirlikte 'kamulaştırma' modeli uygulanabilir mi? 

Bakan Ali Yerlikaya açıkladı: 2025 sonuna kadar Hatay’da 139 bin konut teslim edilecek!

Evini satıp parayı faize koymayı düşünenler dikkat!