29 / 04 / 2024

Turaçlar, İzmir Özdere'de otel açmayı planlıyor!

 Turaçlar, İzmir Özdere'de otel açmayı planlıyor!

Turaçlar A.Ş'nin turizm grubu Sunis Hotels, İzmir Özdere'ye her şey dahil konsepti taşımayı amaçlıyor. 120 dönüm arazi üzerine inşa edilecek tatil köyü 2016 yılında hizmete girecek...



Bundan tam 17 yıl önce Manavgat'ta bir apart otel ile turizm sektörüne adım atan Turaçlar, yaptığı büyük yatırımlar ile birlikte bir oteller zincirine dönüştü. Sunis ismi ile yeni oteller açan ve her şey dahil sistemi ile hareket eden Turaçlar, her şey dahil sistemi olmayan İzmir'e de bu konseptle bir otel açacak. 2000'li yılların başında Sunis Kumköy Beach ve Sunis Evren Beach'le yatırım atağına devam eden Turançlar, bu yıl başında eski adıyla Hillside Su'yu alarak Sunis Hotel Su adıyla ve yepyeni bir anlayışla hizmete açmıştı. Asteria Grubu'ndan Elita Otel'i satın alarak Sunis Elita Beach adıyla bünyesine dahil eden Turaçlar, Kaş bölgesinde 70 odalı bir butik oteli 2014'te açacak. Turaçlar,  İzmir  Özdere'de her şey dahil sistemle işleyecek bir oteli ise 2016 yılında açmaya hazırlanıyor. 

Turizm sektöründe son dönemde yaptıkları dev alımlarla dikkatleri üstlerine çektiklerini aktaran Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, "Küçük bir yatırımla başladık. Ancak şu anda sektörün en hızlı oyuncularından biriyiz. 2012'de Antalya Petrol ofisi dölüm tesislerinin olduğu arsayı satm aldık. 2013'te Hillside Su'yu bünyemize kattık, adı Sunis Hotel oldu. Bu yatırım bize 49 milyon dolara mal oldu. Aynı yıl Asteria Grubu'ndan Manavgat Elita Beach'i aldık, bu yatırım ise 42 milyon euroydu. Sunis Elita Beach Resort olarak faaliyete devam ediyor" diye konuştu. 


"Ben turizmi meyve bahçesine benzetirim" diyen Ünal, "Ne kadar iyi bakarsanız ilacım verirseniz, gübresini verirseniz, budamasını yaparsanız o kadar kaliteli meyve alır, para kazanırsınız. Turizm de buna benzer. Turist de meyve bahçesinin meyvesidir. Biz grup olarak çok oda ile değil, çok iyi hizmetle ve yüzde 100 misafir memnuniyeti ile misafir kazanılacağım öğrendik" şeklinde konuştu. 


Havaalanından helikopter ve limuzinle transfer


 2014 yılında Kaş'ta, 2016 yılında ise İzmir Özdere'ye iki ayn tesis yatınmı yapacaklarım bildiren Ünal, "Kaş bölgesinde geçtiğimiz günlerde aldığımız Aqupark Oteli yıkıp yerine, 70 odalı, üstün mimari konsept üe Akdeniz'in en güzel butik otelini yapacağız. 

Bu yatınmı 2014 turizm sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Kaş, arsa hariç 78 milyon euroluk yatırım. Odaların büyük bölümü villa olacak. Bir helikopter satın alıp, havaalanından helikopterle transfer planlıyoruz. Bir de limuzin almayı planlıyoz" dedi. 

İzmir Özdere'de 120 dönümlük arsa aldıklarını da anımsatan Ünal, "Oraya aquparki ve lunaparkı ile Ege'nin incisi bir tatil köyü kurmayı düşünüyomz. İzmir'de her şey dahil yok, biz orada her şey dahilin en iyisini yapmak istiyoruz. Siz meyveyi eker de bakmazsanız iyi meyve alamazsınız. Her şey dahil de buna benziyor. 2016 yılında Özdere'deki tesislerimizin hizmete girmesini hedefliyoruz" diye konuştu. 


2011 yılında aile konseptinde birinci oldu


 Hizmet kalitelerini ön planda tutmaları ile turizmde ön plana çıktıklarım aktaran Ünal, "Yatırımlarımızın hepsi benim için en doğru olanlar. Kumköy ve Evren Beach dünya sıralamasında ilk 10 otelin içerisinde. 

Evren Beach 2011 yılında Almanların kaldığı 446 bin otel içerisinde aile konseptinde dünya birincisi seçildi. Kumköy'de 30'dan fazla ödülümüz var. Ben misafire sunduğum hizmetin bedelini alıyor muyum ona bakıyorum, misafir de ödediği ücretin karşılığım alabiliyor mu ona bakıyor. Biz nıisafırimize ödediği bedelin karşılığım vermeye çalışıyoruz. Müşteri memnuniyetimiz yüzde 97 civarlannda. Müşteri 2 euro için memnun değilse zaten bir daha gelmiyor. 

Böylelikle Türk turizmi kaybediyor" ifadelerini kullandı. 




Gözlem


Geri Dön