29 / 04 / 2024

Turgutlu'da eski Manisa yolu yenileniyor!

Turgutlu'da eski Manisa yolu yenileniyor!

Manisa Turgutlu’da uzun yıllardır bakıma alınmayan yollar yenileniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla, İzmir-Ankara arasındaki trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor. Turgutlu'da yapılması planlanan yeni yolların geçiş noktaları da belirlendi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı asfalt hamlesi ile Turgutlu’da uzun yıllardır bakıma alınmayan yollar, yeniden ihtişamına kavuşuyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Eski Manisa Yolu’nda yapımına başlanan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği yeni bir yola kavuşacağını ve İzmir-Ankara arasındaki trafik yoğunluğunun bu yeni yol sayesinde azalacağını söyledi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfalt hamlesi ile yıpranan ve bakımsız yollar yeniden kullanışlı hale geliyor. Bu kapsamda Turgutlu ile Manisa’yı birbirine bağlayan Eski Manisa Yolu asfaltlanmaya başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik bir alanı kapsayacak asfaltlama çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatör Şube Müdürü İbrahim Kutar ile birlikte inceledi. Gençoğlu, yol ihalesinin sonuçlanmasıyla Manisa’da olduğu gibi Turgutlu’nun da yol probleminin kalmayacağını ifade etti.


KALİTELİ BİR YOL OLACAK


Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ile birlikte asfalt sahasında incelemelerde bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çalışmalar bittiğinde çok kaliteli bir yolun ortaya çıkacağını belirtti. Şirin, “Bir süredir Manisa Büyükşehir Belediyemiz yol çalışmaları ile ilgili Turgutlu’da sahada. Bunun ilk aşaması garaj bölgesinde yaptığımız bir yol çalışmasıydı. Genel Sekreter Yardımcımız Yılmaz Gençoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün katkısıyla orada çok güzel bir yol yapıldı. İkinci aşamada ise Manisa ile Turgutlu’yu bağlayan, üzerinde bulunduğumuz ana arterde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yol çalışması yapılıyor. Çok ciddi eksiklik olarak gördüğümüz bir noktaydı. Yolun ciddi sorunları vardı. Tahmin ediyorum çalışmalar bittiğinde de ana girişe alternatif olarak Manisa yönünden gelen vatandaşlarımız ya da Manisa’ya çıkacak vatandaşlarımız bu yolu tercih edeceklerdir diye düşünüyorum. Çünkü ciddi bir boşluğu dolduracak. Çalışma anlamında da çok kaliteli bir yol olacak. Yol konusunda da bir rahatlama sağlayacağını düşünüyorum. Yol çalışmaları sırasında bizzat yerinde incelemeler yapan Genel Sekreter Yardımcımız Yılmaz Gençoğlu’na ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Turgutlu’da bu manada yapılan çalışmaların ses getireceğine inanıyorum” diye konuştu.


İZMİR-ANKARA KARAYOLU RAHATLAYACAK


Eski Manisa Yolu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, yıllarca yapılmayan yolları, Büyükşehir Belediyesi olarak kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Gençoğlu, “Turgutlu’da şehir içinden Manisa’ya geçiş yapan vatandaşlarımız araçlarıyla ilk önce İzmir-Ankara karayoluna çıkıyorlardı. Oradan Manisa yoluna giriş yapılıyordu. Bu yolumuzu da aktif hale getirerek, o yoldaki yoğunluğu bir nebze azaltmış olacağız. Bu yol daha kullanışlı olacak. Turgutlu şehir merkezinden Manisa’mıza gelecek vatandaşlarımız, bu yolu çok rahatlıkla kullanabilecekler. Çok önemli bir ana arter burası. Bu arada Turgutlu için başka yol çalışması yapacağımız noktalar da belirledik. Yol ihalemiz de sonuçlandığında artık tüm Manisa’mızda olduğu gibi Turgutlu’da da hiçbir yol problemi kalmayacağını düşünüyoruz. Zaman içerisinde geçmişte yıllarca yapılmayan yolları, biz kısa sürede tamamlama gayreti içerisindeyiz. En kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacağız. Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin’in de desteğiyle, diğer projelerde olduğu gibi yol çalışmalarını da devam ettireceğiz” diye konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön