29 / 04 / 2024

Turhan Demirtaş: Emniyetin projesi, belediyenin projesine eklensin!

Turhan Demirtaş: Emniyetin projesi, belediyenin projesine eklensin!

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşimi, yapıldı. Demirtaş, “‘Gazipaşa’yı trafiğe kapattım’ demekle bu iş olmuyor. Emniyet Müdürümüzün bu alanda çok güzel bir çalışması var. O proje, belediyenin projesine eklenmeli” dedi.



Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşimi, Başkan Muharrem Akdemir’in katılmaması nedeniyle bugüne ertelendi. Gündemin 3’üncü maddesinin önemli olduğu mecliste, “Zonguldak İl Merkezi İş Alanları Projesi”nin komisyon raporu görüşülecekti. Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını değerlendiren CHP’li üye Turhan Demirtaş, “Bu plan ile Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılamayacağı görüşündeyim. ‘Gazipaşa’yı trafiğe kapattım’ demekle bu iş olmuyor. Emniyet Müdürümüzün bu alanda çok güzel bir çalışması var. O proje, belediyenin projesine eklenmeli” dedi.

  

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşiminde “Meclis Başkanı” krizi yaşandı. Zonguldak Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Başkanı Muharrem Akdemir, bir açılışa katılmak için Ereğli’ye gitti. Dün saat 14.00’da meclis salonunda toplanan Belediye Meclis üyeleri, toplantıya Başkan Muharrem Akdemir’in katılmayacağını öğrendi. AK Partili Belediye Meclis üyeleri, meclis gündeminde bulunan 3’üncü maddenin görüşülmesinde Başkan Muharrem Akdemir’in de toplantıda olmasını istediklerini belirterek, salonu terk etti. CHP’li Meclis üyelerinin de çoğunluğu toplantıya katılmayınca toplantı, bugün saat 14.00’a ertelendi. Gündemin 3’üncü maddesinde, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.04.2016 tarih ve 120 sayılı, “Zonguldak İl Merkezi MİA (Merkezi İş Alanları) Bölgesi” içerisinde hazırlanan revizyon imar planı hakkında İmar Komisyonu Raporu” bulunuyordu. Raporda, özellikle Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılması, şehir merkezindeki işyerleri ile meskenlerin ayrılması yer alıyor.

“BU İŞ ‘GAZİPAŞA’YI TRAFİĞE KAPATALIM’ DEMEKLE OLMUYOR”

“Zonguldak İl Merkezi MİA (Merkezi İş Alanları) Bölgesi Raporu”nu harita üzerinde değerlendiren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş, “Bu plan ile Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılamayacağı görüşündeyim. Aslında Meclis olsaydı, bu konuyu soracaktım. Gazipaşa Caddesi’ni bu plana göre trafiğe kapattığınız zaman trafik sorunu nasıl çözülecek? Bunu anlatsın birisi. ‘Gazipaşa’yı trafiğe kapattım’ demekle bu iş olmuyor. Yük taşıyan, yolcu taşıyan büyük araçlar var ve yollarımız daracık. Kilimli istikametine gitmek isteyen bir araç, Ulu Cami önünden Nizam Caddesi’ne dönecek. İlerleyecek ve Maliye’nin olduğu yerden dönecek ve ana yola tekrardan girerek devam edecek. Caminin önünden uzun ve geniş araçların dönüş yapması imkansız. Bu proje, bu şartlar altında kağıt üzerinde kalmaya mahkumdur. Başka bir alternatif düşünmek gerekiyor. İlkokul çocuklarına soralım, emin olun çok daha güzel öneriler gelir. Bunu da ciddi söylüyorum, onların zekası, düşünceleri ve görürü bizim için çok önemlidir” açıklamasında bulundu.

“EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN TRAFİK PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Projenin şu an olduğu şekilde hayata geçme olanağının olmadığına dikkat çeken Demirtaş, “Biz projeye bakarız, o da bize bakar, böyle geçip gider. Bu projede, İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından hazırlanan Gazipaşa’nın trafiğe kapatılması projesindeki alternatif yollar yok. Emniyet Müdürümüzün bu alanda çok güzel bir çalışması var ve ben aslında bu projede onu arıyorum. O projenin buna eklenmesi görüşündeyim. Mevcut durumla zaten Zonguldak kilitlendi. Bizler mevcudun alternatifi olabilecek bir şeyler arıyoruz. Bunu bu projede göremedim, soracaktım, ama toplantı yapılmadı. Emniyet Müdürlüğü tarafında trafiği rahatlatmak adına hazırlanan projelerin birkaç küçük detayı hariç çok güzel ve önemli projelerdi. Önerilerin tamamı Zonguldak için yenilik getirecek olan şeylerdi. ‘O dursun, bu dursun, şu olsun’ değil, ‘kalksın, yapılsın’ gibi kesin çözüm getiren projelerdi. Bence o proje yapılsın, ama onu uygulamak cesaret ister, özveri ister, disiplin ister. Ama maalesef… Ben 73 yaşına geliyorum, benim bu projelerin uygulanacağından umudum yok. Bu iş ciddi, planlı ve programlı çalışan bir belediye gerektirir. Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılması bu projede var, ama bu şekilde kapatılması çok zor. Bu proje 10 yıldır bu şekilde kağıt üzerinde duruyor, bundan sonra da bu şekilde olursa 20 sene daha durmaya devam eder. İnşallah Emniyet Müdürünün o projesi de buna eklenir ve geliştirilerek uygulamaya geçirilir” ifadelerini kullandı.


Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön