Eğitim

Turing'teki kavga gazeteye ilanla taşındı

Turing'te yaşanan olaylar ve yönetimdeki çekişmeler gazete ilanlarına yansıdı

Türkiye Otomobil ve Turing Kurumu'nda yaşanan olaylar Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, Prof. Dr. Aydın Aybay, Nezih Başgelen, Rıza T. Epikmen ve Prof. Dr. Refik Duru imzası ile gazetelere taşındı.

Gazetelere verilen ilanda Turing'in 17 Nisan 2010 tarihinde yapılacak olan olağan genel kuruluna katılım istendi. Genel kurul gündeminde yapılması istenen iki maddeye dikkat çeken ekip, eğer bu maddelere dikkat edilmezse yönetim kurulunun by-pass edileceği, 15 kişi ile derneğin feshinin mümkün olabileceği ve genel kurul iradesinin dikkate alınmayacağı iddia edildi. Başaran Ulusoy, Prof. Dr. Aydın Aybay, Nezih Başgelen, Rıza T. Epikmen ve Prof. Dr. Refik Duru imzası ile yayınlanan ilanda Turing'in zor bir dönemden geçtiği ve eski parlak günlere yeniden kavuşması için güç birliği yapılması istendi.

Verilen ilanda, "İstanbul sevdalısı ve eser kazandıran merhum Çelik Gülersoy'un anısına hürmeten bizler birlikte hareket edeceğiz. Bu inanç ile yasa gereğince 17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 14.00'de, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun İstanbul Levent'teki merkez binasında yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'na sahip çıkmak üzere bir arada olmayı arzu ettiğimizi belirtmek isteriz." dendi.

Bu madde değişikliğine dikkat çeken Başaran Ulusoy, Prof. Dr. Aydın Aybay, Nezih Başgelen, Rıza T. Epikmen ve Prof. Dr. Refik Duru 17 Nisan 2010'da yapılacak genel kurula katılacak olan üyeleri uyardı.