İhale

Turizm bölgelerindeki 51 değerli arazi 49 yıllığına özelleştiriliyor! İşte o araziler...

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek...  

Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında Bodrum, Belek, Alanya, Kemer, Çeşme gibi turizm bölgeleriyle Karadeniz yaylaları ve ormanların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek. 

 

Bu süre bazı yatırımlar için Cumhurbaşkanı kararıyla 75 seneye kadar yükselebilecek. Tahsis hakkı kazanan şirketlerden yalnızca sosyal ve teknik altyapıya katılım payı talep edilecek. Gayrimenkullerin tahsisinde yerli veya yabancı ayrımı yapılmayacağı belirtildi. 

Peki Hazine’ye ait özelleştirilecek 51 gayrimenkul hangi il ve ilçelerde bulunuyor? İşte özelleştirilecek gayrimenkullerle ilgili tüm merak edilenler...

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Hazine'ye ait özelleştirilecek bu gayrimenkullerde 100 ile bin 200 yatak kapasiteli lüks oteller, tatil köyleri, golf sahaları, butik oteller ya da günübirlik tesisler inşa edilebilecek. 

İki Hazine arazisine ise toplam 350 yatak kapasiteli iki ayrı personel lojmanı yapılacak. Tahsis edilecek bazı alanlar hala orman niteliğine sahip.

 

BODRUM, KEMER VE ÇEŞME VAR 

Antalya'nın Kemer Çamyuva, Alanya, Belek, Gazipaşa, Side ve Manavgat gibi turizm bölgelerinde bulunan 15 Hazine taşınmazı turizmcilerin olacak. Aynı zamanda Aydın'ın Didim ve Kuşadası, İzmir'in Çeşme, Özdere ve Selçuk, Muğla'nın Bodrum ilçelerindeki arsalar da kamudan alınacak ve özel şirketlere verilecek. 

Ordu'nun Çarşamba Yaylası'ndaki 4 farklı orman alan 4 otel, Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki ormanlık alan da 400 yataklı bir otel inşa edilmesi amacıyla yerli ve yabancı yatırımcıya tahsis edilecek. 

Aynı zamanda, Kars Sarıkamış ormanlarında iki otel ve bir günübirlik tesis, Mersin ormanlarında da oteller, tatil köyleri ve golf sahaları inşa edilmesi planlanırken, Hatay İskenderun kıyı bandı da turizmcilere geçecek. 

O ildeki 439 bin 803 metrekarelik 14 arsa 48 taksitle satılıyor! Özelleştirme İdaresi resmen duyurdu!

Kordon Vergi Dairesi, İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Arsa alacaklar dikkat! O ilde 225 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı! 

O ilde 44 bin liraya konut alanı imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Belediye'den satılık iş yeri fırsatı! Tam 9 iş yeri uygun fiyatlarla satışa çıktı! Sakın kaçırmayın!