02 / 05 / 2024

Turizm sektörüne yeni yatırımlar ve teşvikler geliyor!

Turizm sektörüne yeni yatırımlar ve teşvikler geliyor!

Türkiye'nin son yıllarda turizmde gösterdiği yükselişin daha da artırılması amacıyla ulaşımdan alt yapıya, konaklama tesisinden yeni turizm bölgeleri oluşturulmasına kadar sektöre birçok konuda destek verilmesi planlanıyor..



Türkiye'nin son yıllarda turizmde gösterdiği yükselişin daha da artırılması amacıyla ulaşımdan alt yapıya, konaklama tesisinden yeni turizm bölgeleri oluşturulmasına kadar sektöre birçok konuda destek verilmesi planlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Türkiye'nin son yıllarda turizmde gösterdiği yükselişi daha da artırmak amacıyla sektöre önemli yatırımlar yapacaklarını belirterek, "Yeni konaklama tesisleri için yatırım süreci başladı. Bütün gayretimiz yoğun sezon dışında da turist getirme üzerine" dedi. 


Bakanlıkça yürütülen çalışmalara ve yatırımlara ilişkin sorulan cevaplayan Özaslan, kış turizm merkezlerinin turizm alt yapısının daha da uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Bazı merkezlerin yatırımlarının devam ettiğini, bazılarının ise tamamlanmak üzere olduğunu belirten Özaslan, Kayseri Erciyes'te, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği 200 milyon dolarlık büyük bir kış merkezi projesi olduğunu hatırlattı. Bu tesisin alt yapısının yakında tamamlanacağını bildiren Özaslan, "inşallah önümüzdeki yıldan itibaren yeni bir kış turizm merkezi olarak Kayseri Erciyes'i tanıtıp, pazarlayacağız. Erzurum, Sarıkamış için de aym şeyler söylenebilir ama yatak kapasitelerini artırmamız lazım" diye konuştu. 


HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE TEŞVİK SİNYALİ 



Turizmin gelişmesinde, büyümesinde diğer bir konunun da hava ulaşımağı olduğuna işaret eden Özaslan, şunları söyledi: "Maalesef kasım-mart döneminde hava ulaşımında frekans sayısında büyükbir azalma olduğu için bunu değiştirmemiz lazım. Havayolu şirketlerini teşvik etmemiz gerekiyor ki insanlar rahatlıkla istedikleri anda turizm bölgelerine gelebilsin. Bunun için diğer bakanlıklar ve özel sektörle işbirlikleri kuracağız."


RUSYA'DAN GELEN TURİSTİN 4 MİLYONU AŞMASI BEKLENTİSİ



Ayrıca hava trafiğinin gelecek 20 yıl içinde önemli oranda artacağına, bu artışın da turizm rakamlarına yansıyacağına dikkati çeken Özaslan, Rusya'dan gelen turist sayısının da bu yıl ilk kez 4 milyon rakamını aşmasını beklediklerini bildirdi. 


İlk 7 ayda Rusya'dan gelen turist sayısının yüzde 15 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış gösterdiğini vurgulayan Özaslan, geçmiş yıllarda 700 bi ne kadar çıktığı görülen Ukrayna'da da, bu sezon yine bir canlanma yaşandığına değindi. 


Dokuz Sütun


Geri Dön