04 / 05 / 2024

Turizmde hedef 36 milyar dolar!

Turizmde hedef 36 milyar dolar!

Türk turizm sektörü 2014’te altın günlerini geçiriyor. Türkiye hem turist sayısında hem de turizm gelirinde rekora koşuyor. Turist sayısının bu yıl yüzde 23, gelirlerin yüzde 12 artması bekleniyor...



Türk turizm sektörü 2014’te altın günlerini geçiriyor. Türkiye hem turist sayısında hem de turizm gelirinde rekora koşuyor. Turist sayısının bu yıl yüzde 23, gelirlerin yüzde 12 artması bekleniyor. 


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sezonunda 43 milyon turist ile 36 milyar dolarlık gelir hedefine yürüdüklerini söyledi. Ulusoy, “Turizm devamlı çalışma ister. Biz her zaman ciddiyiz. Hedeflerimize ulaşmak istiyoruz” dedi. Türkiye’yi gezememenin ayıp, değerleri tanımamanın kayıp olacağını vurgulayan Ulusoy, yeni dönemde bir Anadolu açılımı içerisinde olduklarını dile getirdi. Ulusoy, Türkiye’nin tanıtılması için önemli çalışmalar yaptıklarına, yeni hedefleri arasında Anadolu’nun yer aldığına dikkati çekti. 

Dünyada 6’ncıyız

Geçen yıl Türkiye’ye 34.9 milyon turist geldi. Türkiye, dünyada 6’ncı sırada yer aldı. Turizm geliri de 32.3 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Vatan Gazetesi 


Geri Dön