28 / 07 / 2024

Turizme Türk Barter'dan tam destek!

Turizme Türk Barter'dan tam destek!

Türkiye'de parasız ticaret sistemini her sektöre başarıyla uygulayan Türk Barter, ülkemizin en büyük gelir kaynaklarından turizm sektöründeki daralmanın aşılması konusunda firmalara çözüm oluyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bu ay, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) geleneksel olarak her ayın ilk Çarşamba günü düzenlediği yemekli toplantısına katılan Türk Barter Genel Müdür Yardımcısı toplantıda “Alternatif Finans ve Ticaret Sistemi” ile ilgili bilgi vererek sektöre sağlayacağı faydaları paylaştı. Turizmde alt yapı ve yatırımların tamamlanması, kalitenin ve hızlı talep artışına paralel olarak ihtiyaçlara hızlı cevap verebilme kabiliyetinin artırılması için nakit finansmanın yanında alternatif model olarak “Barter Kredi”nin çözüm noktası olduğu vurguladı. 

Ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörü son yıllarda ciddi bir doluluk oranı problemi yaşıyor. Yatak kapasitesinin tamamen doldurulamaması, yapılmaya başlanan yatırımların ve alt yapı çalışmalarının yarım kalmasına neden olmaktadır. Bu noktada Tourism Bank, aktif bir yapı olarak atıl durumda olan kapasitelerin doldurulmasında tıpkı bir turizm operatörü gibi hareket ediyor, satın alarak doluluğu artırıyor. Ayrıca yarım kalan turizm projelerini de ele alarak hızla tamamlanmasında önemli bir rol üstleniyor.

Türk Barter, Barter Kredi sistemi ile atıl durumda olan yatakları satın alarak firmaların nakit sorunu yaşamadan yatırımlarını ve alt yapı  çalışmalarını tamamlamalarını sağlayarak sektörün çözüm ortağı oluyor.

Barter sistemi ile Türk Ekonomisi'nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektörünün nakit girdisini güçlendirip, sektöre risksiz ekonomi çözümü sunan Türk Barter,  Tourism Bank ile sektöre yönelik bu hizmetinde kararlı adımlarla devam edeceğini yeni girişimleriyle gösteriyor.


Geri Dön