20 / 05 / 2024

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Türkiye’de bal sahteciliğinin önüne geçilemezken, bunun nedeninin sahte bal üretmenin kolay ve anlaşılmasının ise çok zor olması olarak görülüyor.  Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması piyasaya önemli bir kapıyı kapatacak gibi görünüyor.



Sahtecilikte gelinen durumu da “300 kilo Anzer balı çıkıyor. Ama gelin görün ki 30 ton satılıyor” şeklinde özetleyen Altıparmak, balda sahteciliğin yalnızca ülkemizin değil dünyanın problemi olduğuna vurgu yaptı. Altıparmak, en küçük tağşiş metotlarını dahi arayıp bulmaya çalıştıklarını söyledi. Altıparmak, aynı zamanda, bal paketleyici şirketlerin arasında böyle bir laboratuvara sahip tek firma olduklarının altını çizdi.

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

“AR-GE MERKEZİMİZİ AÇARIZ

Bal ve Diğer Arı Ürünleri-Kalite-Kontrol Laboratuvarı’nın (APİLAB) bugün ülkemizin ilk ve tek, Avrupa’nın en kapsamlı dört eşdeğer bal ihtisas laboratuvarı olduğunu ifade eden Altıparmak “Son zamanlarda balda taklit ve tağşiş maksimum noktalarda, biz tüketicinin doğal bala erişmesini arzuluyoruz. Bu yüzden, Ar-Ge Merkezimizi doğal bala erişmeyi arzulayan herkese açmaya, ürünlerinin analizine destek vermeye hazırız. Satışını yaptığı balın doğallığından kuşkulanan marketler, firmalar merkezimizin tecrübesinden yararlanabilir” dedi.

Yetişen Pegasus’tan ucuz bileti kapacak! Pegasus 1 Euro + vergiye bilet satıyor! Son gün 16 Nisan!

Ekonomistlerden çok konuşulacak çağrı! 500 ve bin TL’lik yeni banknotlar mı geliyor?

A101'de yüzlerce indirim bir güne sığıyor! Airfryer 4400 TL, dikiş makinesi 2000 TL, elektrikli süpürge 1250 TL...


Geri Dön