27 / 04 / 2024

Türk Büro-Sen Evleri'nin temeli atıldı

Türk Büro-Sen Evleri'nin temeli atıldı

Bursa'da, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Bursa Şubesinin özel bir inşaat firmasına yaptıracağı toplu konutların temeli atıldı



Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yaklaşık 1 milyon 200 bin kamu çalışanının üçte ikisinin kirada oturduğunu belirterek, bu projenin tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Büro-Sen konutlarının depreme dayanıklı ve konforlu olacağını ifade eden Yokuş, "Burada TOKİ'den çok daha kaliteli ve daha ucuz imkanlarla konut yapılarak Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. İnşallah 10 Ekim 2010'da burada anahtar teslim töreninde buluşacağız" dedi.

İnşaatı yapan Ali Bostancı İnşaat Genel Müdürü Halim Konuk da toplam bin 200 adet yapılacak konutların ilk etabını 1 yıl içinde bitirerek, 540 kişiyi ev sahibi yapacaklarını söyledi. Anlaşma gereği konut sahiplerinden çok az miktarda bir peşinat aldıklarını belirten Konuk, "Kalan bölüm, evleri teslim ettikten sonra ödenecek.

Devlet bize TOKİ'ye sağladığı kolaylığın yüzde 50'sini sağlasa, insanları yüzde 30 daha ucuza ev sahibi yaparız" dedi. Törende, Türk Büro-Sen Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Bulut da üyelerini çok uygun şartlarla ev sahibi yaptıkları için mutlu olduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından toplu konutların temeli atıldı.
A.A


Geri Dön