20 / 05 / 2024

Türk çiftçiler acilen tıklasın! Bu biberi ilk defa göreceksiniz, hemen toprağınıza ekin

Türk çiftçiler acilen tıklasın! Bu biberi ilk defa göreceksiniz, hemen toprağınıza ekin

Türkiye'de normal olarak aldığı sivri ve çarliston biberlerin yanı sıra başka biber türleri de yetişiyor. İşte o biber türlerinden biri de Kaliforniya biberi... Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...



Bir serada üretim sorumlusu ziraat mühendisi Burak Şanlı da Kaliforniya biberinin portakal ve limondan daha fazla C vitamini içerdiğini vurguladı.

İhracat açık olduğu sürece satışta sorun yaşamadıklarını anlatan Şanlı, şöyle devam etti:

"Kilogram fiyatı bu yıl ortalama 30 lira bandında. Birinci sınıf kalitedeki ürünlerimiz tamamen yurt dışına gidiyor. Rusya, Polonya, Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri ile Dubai'ye ürün gönderdik. İstenen her yere ürün gönderebiliyoruz çünkü bizde ilaç kalıntısı olmadığından sorun yaşamıyoruz. Zararlı böceklere karşı zararsız böceklerle mücadele yapıyoruz."

İlçede Kaliforniya biberinin ilk üreticisi olan Levent Yavuz ise 2020'de yaptıkları yatırımın sonuçlarını almaya başladıklarını kaydetti.

Bu yıl emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade eden Yavuz, "Ağustostan beri biber hasadı yapıyoruz. 20-25 gün daha devam edecek. Bölgeye öncülük yaptık, model olduk. Çok narin bir mahsul. Üretimi yaygınlaştırmaya ve artırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.


Geri Dön