Ekonomi

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu. Dr

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde THY adına çalışan personelin kadroya alınacağını açıkladı.

Kamuda çalışan sözleşmeli personel kadro sevinci yaşarken bu kez de THY’nin taşeron şirketlerinde çalışan personele için adeta piyango vurdu.

THY’nin başındaki en yetkili isim, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat,

taşeron şirketlerde sadece kendileri için çalışan tüm personelin mart ve nisan aylarında THY kadrosuna alınacağını duyurdu.

Bolat, paylaşımında, “Bizim için çalışan tüm arkadaşlarımız mart ila nisan ayına dek THY’li olacak, yüzde 100 THY’nin iştiraki olan TK Hizmet Servis A.Ş’yi kurarak, hepsini ailemizin gerçek üyesi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Bunun dışında bu sene çalışanlara verilecek başarı ödüllerinde de artış yapacakları bilgisini veren Bolat, bu personeli nisan ve temmuz aylarında 3’er maaş ile ödüllendireceklerini bildirdi.

Şirketin yaptığı karın yüzde 15’inden bu iki maaşın toplamını düşeceklerini kaydeden Bolat, "2023 yılı başarı ödülümüzün oranını karımızın yüzde 15’ine yükselttik. Nisan ve temmuz aylarında birer maaş olarak ödüllendireceğiz. Yani nisan ayında üç maaş ve temmuz ayında aynı şekilde üç maaş vereceğiz. Yapılan karın yüzde 15’inden bu 2 maaşın toplamını düşeceğiz. Ne kalıyorsa onları da 2023 Aralık maaşıyla birlikte ödeyeceğiz. Geçen sene olduğu gibi bu ödüller aynı şekilde tüm iştiraklerimizdeki arkadaşlarımıza da uygulanacak” diye konuştu.

Diğer taraftan THY yönetimi bugün yaptığı bir açıklama ile personele 2023 senesi için yapılacak zam oranlarını duyurmuştu.

Şirket, yaptığı duyuruda, 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre yüzde 16,4 (enflasyon + yüzde 1) oranında yapılması gereken ücret artışını, yüzde 20 olarak gerçekleştirilmesi kararı aldığını açıklamıştı.