27 / 04 / 2024

Türk inşaatçıları 135 ülkede 492.6 milyar dolarlık projeye imza attı!

Türk inşaatçıları 135 ülkede 492.6 milyar dolarlık projeye imza attı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türk inşaat firmalarının bugüne kadar 135 ülkede 492,6 milyar dolar değerinde proje üstlendiğini açıkladı.



Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmu Gürcan, Türk inşaat firmalarının beşeri sermayesi, teknik birikimi, teknolojiye adaptasyonu ve disipliniyleTürkiye'nin kültürel yakınlığı olan kardeş coğrafyalarda beğenilir işler yaptığını açıkladı.

TÜRAP ile TurabExpo tarafından düzenlenen, 9. Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı, İşbirliği Organizasyonu ve 6. Türk- Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı, İşbirliği Organizasyonu eş zamanlı olarak 20-21 Aralık'ta İstanbul Pullman İstanbul Airport and Convention Center'da düzenlenlenen fuarda inşaat sektörü ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

LOKOMOTİF SEKTÖR!

Gürsan, yapı sektörünün devasa altyapı projelerinden havalimanlarına, hastanelere, okullara ve elbette ve sıcak yuvalara kadar insan hayatının her alanına dokunan sektör olmasıyla ön plana çıktığını belirterek, "Pek çok meslek grubunu ilgilendiren birçok üretim ve istihdam sürecini etkileyen ve kendisine bağlı alt sektörleri harekete geçiren özelliğiyle lokomotif sektör büyük istihdam oluşturma özelliğiyle sünger sektör olarak kabul görmektedir. Türk yapı sektörü çeşitli mal ve hizmet üretimi nedeniyle bünyesinde yoğun bir iş gücünü barındırmaktadır." dedi.

 Türk inşaatçıları 135 ülkede 492.6 milyar dolarlık projeye imza attı!

TÜRKİYE, TEMEL YAPI MALZEMELERİ ÜRETİMİNDE SAYILI ÜLKELER ARASINDA!

Gürcan, Türkiye temel yapı malzemeleri üretiminde ve ihracatında dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğunu belirterek  özellikle çimento, inşaat demiri, demir çelik aksamı, plastik ve alüminyum inşaat malzemeleri, seramik, mermer, cam, boya, elektrikmalzemeleri ve ısıtma soğutma ekipmanları gibi ürünlerde fiyatı ve kalitesiyle ülkemizi uluslararası alanda ön plana çıkardığını açıkladı.

Bu noktada 1972 yılından beri dost ve kardeş ülkelerde 11 bin 901 proje üstlenmiş ve alnının akıyla bitirmiş olan Türk yurt dışımüteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörümüzde anmadan geçemeyeceğiz. Türk inşaat sektörü 2022 yılı verilerine göre, gayri safi yurt içi hasılamızın (GSYİH) yüzde 4,9'unu oluşturmaktadır. Sektörün istihdamdaki payı ise yüzde 6 civarındadır." dedi.


ARAP YATIRIMCILARLA BULUŞTURUYOR!

Filistin  Ankara  Büyükelçisi Dr. Faed Halid Mustafa ise İsrail'in saldırılarının halen karadan, havadan, denizden " Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) Genel Başkanı Sabuhi Attar da "Arap iş insanlarını ticari heyetlerle Türkiye'ye getirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bu fuar sayesinde inşaat sektörünü aracısız şekilde Arap yatırımcılarla buluşturacaklarının altını çizen Attar, "Bu konuda çok iyi bir organizasyon çalışması yapıyoruz. Bu anlamda 20 organizasyona imza attık. Bu yıl 21. organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Yapı inşaat malzemeleriyle ilgili çok önemli bir fuara imza atıyoruz." dedi.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Geri Dön