27 / 04 / 2024

“Türk insanı işte bu” dedirten yardımseverlik! Kiralık ilanları böyle değişti!

“Türk insanı işte bu” dedirten yardımseverlik! Kiralık ilanları böyle değişti!

Geçtiğimiz pazartesi günü 10 ili vuran iki büyük depremin ardından, Türkiye genelinde birçok ev sahibi, ilan verdikleri internet sitelerindeki ‘kiralık’ ibarelerini değiştirerek, depremzedele büyük jest yaptı. İşte detaylar…



Kahramanmaraş’ın Pazarcık Elbistan ilçeleri merkezli iki büyük deprem ve sonrasında peş peşe yaşanan yüzlerce artçı sarsıntıyla büyük yıkımın yaşandığı 10 ildeki depremzedeler için Türkiye yardım seferberliği başlattı. Deprem bölgesine ülke genelinden başta gıda, ilaç ve ihtiyaç malzemesi yardımlarının yanı sıra, binlerce gönüllü de enkaz kurtarma çalışmalarından diğer şehirlerden görev almak için adeta akın etti.

“Türk insanı işte bu” dedirten yardımseverlik! Kiralık ilanları böyle değişti!

Bunun dışında depremzedeler için bir jest de, ev sahiplerinden geldi. Birçok ev sahibi bölgedeki depremzedelerin konaklaması için evlerinin kapısını açmak için ilan verdi.

Yaşanan felaketin ardından, kiralık ev ilanlarının yayınlandığı internet sitelerindeki, ev sahipleri ‘kiralık’ ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak değiştirdi.

KENDİ EVLERİNDEN BİLE ODA AYIRDIKLARINI DUYURDULAR

Söz konusu internet sitelerinde yer alan yüzlerce ilanda depremzedeler için daha önce kiralık olduğu duyurulan birçok evin depremzedeler için ücretsiz olduğu belirtilirken, bazı ev sahipleri ise kendi yaşadıkları evler için bile depremzedeler için oda ayırabileceklerine yönelik ilanlar vermeye başladı.


Geri Dön