12 / 05 / 2024

Türk kahve zinciri Gönül Kahvesi Balkanlarda 7 ülkede şube açacak!

Türk kahve zinciri Gönül Kahvesi Balkanlarda 7 ülkede şube açacak!

İzmir’de kurulduktan 11 yıl sonra 54 şubeye ulaşan Gönül Kahvesi, ulusal bir marka olarak yurtdışında şubeleşmeye başladı. Firma, Sırbistan, Slovenya, Makedonya ve Karadağ dahil 7 ülkede mağaza açacak...



Gönül Kahvesi Kurucusu Yaman Yardımcı; Bosna Hersek, Kosova, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, Makedonya ve Karadağ dahil 7 ülkede Universal Consulting Company (U.C.C) firmasıyla franchising sözleşmesi imzaladıklarını açıkladı.


Uluslararası kahve zincirlerine rağmen şube sayısını artırmaya devam ettiklerini belirten Yardımcı, “Bosna Hersek kökenli U.C.C. ile Avrupa’ya açılıyoruz. Avrupa’da butik kahve konseptiyle 3 yılda 30 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İlk yurtdışı şube için Sırbistan’ı seçtiklerini kaydeden Yardımcı, “Osmanlı kültürünü yansıtan restoranlar açacağız. Melengiç, gönül harmanı, keçiboynuzlu, damla sakızlı gibi özel Türk kahveleri dışında espresso çeşitleri de dahil 25 çeşit kahve yapıyoruz. Türkiye’de yılda 5 milyon fincan kahve satıyoruz” dedi.

2014’te 100 milyon TL ciroya ve toplam 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu:

 “Türk kahvesine hakettiği kimliği yeniden kazandıracağız.  6 milyon dolarlık bir yatırımın ürünü olan kahve zincirimiz sürekli gelişiyor. Franchise bedeli olarak 5 yıllık sözleşme karşılığındra 30 bin euro, 15 yıllık sözleşme imzalandığında ise 50 bin euro olarak belirlendi.”


Gökhan Karakaş/Milliyet Gazetesi


Geri Dön