18 / 05 / 2024

Türk bankaları inşaatçılar için Soçi'ye şube açmalı!

Türk bankaları inşaatçılar için Soçi'ye şube açmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanvekili Edip Yenigün, Türk bankalarının, Türklerin yatırımlarının bulunduğu Soçide de şube açmalarını istedi



Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanvekili Edip Yenigün, Türk bankalarının, Türklerin yatırımlarının bulunduğu Soçide de şube açmalarını istedi.

İş Bankasının Rusyada faaliyete geçen 7nci banka olması nedeniyle düzenlenen açılış törenine katılan Yenigün, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İşbankasının burada şube açması iş yapan tüm arkadaşlarımız için onur verici bir olay. Hem ticaret hacmimizin yükselmesi, hem burada taahhüt işleri yapan biz müteahhitlerin teminat mektuplarının sağlanmasında çok büyük bir yarar sağlayacağı düşüncesindeyiz" dedi.

Rusyada faaliyet gösteren Türk bankalarının sayısının 7ye yükseldiğini hatırlatan Yenigün, "İnşallah diğer bankalarımız da gelir. İş Bankasının şöyle bir özelliği var. Gittiği her yerde işadamlarımızın iş almasında yardımcı oluyor ve ticaret hacminin artırılmasına katkıda bulunan bir banka. Türkiyede Ziraat Bankasından sonra kurulan ilk banka. Şimdi Cumhuriyet tarihimiz kadar yaşı olan
 bir bankanın Rusyada 15 şubeyle hizmet vermesi bizim için olağanüstü bir durum. İnşallah başarılı olur ve biz de bundan yararlanırız diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Yenigün, büyük bir otel inşaatı aldıkları Rusyanın 2014 Kış Oyunları Olimpiyatlarının yapılacağı Soçiye Türk bankalarının şube açması çağrısında bulunarak, "Bizim orada Credit Europeın bir şubesi var. Onun için zannediyorum ki İş Bankası da buradaki havayı teneffüs ederek orada da şube açar diye düşünüyorum. Rusya da ayrıca 2018 Dünya Futbol Şampiyonası var. Burada faaliyet gösteren 7 bankamız orada şube açarsa biz de onlarla çalışırız. Ancak bu bankalar bunu araştıracak ve araştırma sonucu kendileri karar verecek. Gelirlerlerse seviniriz. Biz 2018e kadar oradayız" dedi.

AA


Geri Dön