02 / 05 / 2024

Türk markalarına Westfield'den kira jesti

Türk markalarına Westfield'den kira jesti

2008'in sonlarında Londra'ın ünlü semti Shepherds Bush'ta açılan Avrupa'nın en büyük kapalı alışveriş merkezi Westfield, Türkiye'de de ilgiyle izlenmişti. Bu ilginin nedeni, 150 bin metrekarelik dev alışveriş



 

Şimdi Westfield'den hiç de neşeli olmayan haberler geliyor. Satış yapamayan mağazalar ve restoranlar teker teker kapanmaya başlamış. Bugüne kadar 6 mağaza ve iki restoranın kapandığı Westfield'de Kasım ayında mağaza açacağını ilan eden Louis Wuitton'un açılışı önce 2009 başına, sonra Marta, şimdi de Mayıs'a ertelenmiş.

Türk markaları, Westfield'den memnun mu diye İpekyol ve Desa'nın Yönetim Kurulu Başkanları ile görüşünce, Westfield'in bizim markalarımıza aslında naısl büyük bir jest yaptığı ortaya çıkıyordu. İpekyol'un patronu Yalçın Ayaydın, alışveriş merkezi yönetiminin bir yıllık kira bedeli kadar bir parayı dekorasyon bedeli olarak hesaba yatırdığını söyledi.

İngiltere'den böyle bir destek alan Ayaydın, İstanbul'da Bakırköy Capacity ve Fatih History alışveriş merkezlerinin yönetimlerine bir türlü ulaşamamaktan yakındı. Desa'nın patronu Melih Çelet de "Markalarımızla ilk defa İngiltere'de mağaza açtık. Bu yatırımla Türkiye'de 6 mağaza açabilirdim. Ama yönetim bir yıllık kira tutarı kadar dekorasyon bedelini karşıladı. Bu destek önemli" dedi.

Türk markalarının bu yaklaşımları, acaba Türkiye'deki alışveriş merkezi yönetimlerine bir mesaj olabilir mi?

Habertürk


Geri Dön