29 / 04 / 2024

Türk mimarlar, Avrupa'da ödüle doymuyor!

Türk mimarlar, Avrupa'da ödüle doymuyor!

Hakan Kıran ve Oral Mimarlık, Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinin kazananları arasında yer alırken, Emre Arolat da 2 ayrı yeşil tasarım ödülü kazandı



Türk mimarlarının uluslararası başarıları hız kesmiyor.

Hakan Kıran ve Oral Mimarlık, Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinin kazananları arasında yer alırken, Emre Arolat da 2 ayrı yeşil tasarım ödülü kazandı. Son yıllarda gayrimenkul geliştirici ve yatırımcılarının da desteğiyle dünya gündeminde iddialı projeler gerçekleştiren Türk mimarları ödüle doymuyor.

Son olarak Avrupa Gayrimenkul Ödülleri ile Green Good Design Ödüllerine Türk mimarları damgalarını vurdu. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2011de Hakan Kıran Mimarlık, Sancaktepe Rings Projesi ile ödüle layık görüldü. Daha önce Kabataş Martı Projesi ile City Scape Ödülünü alan Hakan Kıran, bu defa 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinin prestijli kazananları arasında yer aldı.Oral Mimarlık da Kırklarelinde Istranca Ormanlarının ortasında bulunan Palivor Çiftliği için tasarladıkları Gökışık, Günışık ve Taşev adlı 3 ayrı çiftlik evi projelesiyle konutmimarisi dalında 3 ödüle, Demirköyde planlanan Demirköy Kültür Merkezi adlı projesi ile kamumimarisi dalında 1 ödüle layık görüldü. Palivor Çiftliği, Gayrıimenkul Pazarlama dalında da ödül aldı.

Tören 22-23 Eylülde

Gala ödülleri ve Gayrimenkul Ödülleri Zirvesi 22-23 Eylül tarihleri arasında Londranın Mayfair bölgesindeki Park Lane Otelde gerçekleştirilecek. Bu yıldan sonra Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinden en yüksek skoru kazananlar, her kategoride dünyanın en iyisini belirlemek için Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistandan diğer şirketlere karşı da yarışacak.

Avrupa yı dolaşacak

Emre Arolat Mimarlık Bürosu, Sinpaş Eco Town ve  İzmir  Fuar Merkezi projeleriyle Green Good Design Awards 2011de iki ödülü birden aldı. European Center for Architecture ve Chicago Athenaum tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışma, daha yaşanabilir bir çevre için sürdürülebilir tasarımın önemine tüm dünyanın dikkatini çekmeyi amaçlıyor. Yarışma jürisi 27 farklı ülkede gerçekleştirilen binlerce katılım arasından seçtiği 120 projeyi Yeşil Tasarımın Üstün Örnekleri olarak ödüllendirdi. Ödül alan tüm projeler 2012 boyunca Avrupa kentlerindeki önemli mimarlık merkezlerini dolaşacak.

Rings 1500 konuttan oluşuyor

Selin Yapı tarafından İstanbul Sancaktepede hayata geçirilen Rings İstanbul, 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerden oluşuyor. 230 bin metrekarelik alana sahip proje, toplamda üç etap halinde inşa ediliyor. Avcı Gayrimenkulün ilk projesi olan Palivor Çiftliği de İğneadaya 11 kilometre mesafede, 5 besi çiftliği ve meyve bahçelerinin içerisinde bulunan 5 bağ evi projesinden oluşan özel bir çiftliktir.
Bugün/Selma ŞENOL


Geri Dön