06 / 10 / 2024

Türk müteahhitler futbol ekonomisinden pay peşinde

Türk müteahhitler futbol ekonomisinden pay peşinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü çıkacağı Ukrayna gezisinden özellikle Türk müteahhitlerin büyük beklentisi var. Çok sayıda işadamının katılacağı gezi, Ukrayna'nın adeta 'yeniden yapılanma' s




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazartesi günü çıkacağı Ukrayna gezisinden özellikle Türk müteahhitlerin büyük beklentisi var. Çok sayıda işadamının katılacağı gezi, Ukrayna'nın adeta 'yeniden yapılanma' sürecinden pay kapma seyahati de olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın çıkacağı 2 günlük Ukrayna gezisi, Türk işadamları için yeni bir açılım kapısı olacak. Özelikle Türk müteahhitler, 2012 Avrupa Şampiyonası öncesinde yapılacak müteahhitlik çalışmaları için zemin yoklayacak. Polonya ile birlikte şampiyonanın evsahipliğini yapacak olan Ukrayna, adeta yeniden yapılanacak.

200 MİLYON $ YATIRIM

Ukrayna'ya önümüzdeki 1.5 yıllık sürede yaklaşık 25 milyar dolarlık yatırım yapılacak olması Türk müteahhitlerin de iştahını kabartmış durumda. Türk işadamlarının Ukrayna'da 200 milyon dolarlık doğrudan yatırımı bulunuyor. Bu yatırımların sayısının Erdoğan ile yapacakları gezinin artması bekleniyor.
Yeni Şafak/Erhan SEVEN


Geri Dön