29 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Rusya'da yeni projeler almaya başladı!

Türk müteahhitler Rusya'da yeni projeler almaya başladı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Okay, "Rusya'da kriz döneminde yaşadığımız iş alamama problemini aştık. Proje üstlenmemizin önünde engel kalmadı" dedi. Rusya'da toparlanmanın eskiye rağmen daha iyi olduğunu ifade eden Okay, "Türk şirketleri yeni projeler almaya başladı" dedi. 



Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, Çamlıca'da hayata geçecek olan Antwell Life Care Residence projesinin tanıtımında konuşma yaptı. Rusya'da kriz döneminde yaşanan proje alamama probleminin aşıldığını belirten Mehmet Okay, "Rusya'da toparlanma eskiye rağmen daha iyi ve olumlu. Türk şirketleri yeni projeler almaya başladı. Kriz öncesi ortamı yakalamak üzereyiz." dedi.


Şirketin yurt dışı faaliyetlerinden bahseden Okay, Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası buradaki işlerinin kesintiye uğradığını anımsatarak, bu ülkede yeni proje üstlenemediklerini ancak var olan işlerini devam ettirebildiklerini söyledi. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Okay son dönemde iş alamama problemini aştıklarını ve yeni projeler almaya başladıklarını söyledi.Rusya'da devam eden işlerinin tutarının 1,78 milyar dolar olduğunu ifade eden Okay, yeni proje almalarının önünde engel kalmadığını bildirdi.


Ant Yapı'nın Rusya'da 23 projesi devam ediyor. Okay, "Yeni alacaklarımız hariç elimizde 3 yıllık işler var. Rusya'da toparlanma eskiye rağmen daha iyi ve olumlu. Türk şirketleri yeni projeler almaya başladı. Kriz öncesi ortamı yakalamak üzereyiz." dedi.


Ant Yapı Türk Cumhurriyetleri'nde de önemli projeler üstleniyor. Okay, uluslararası alanda en çok iş yapan 250 müteahhit firması arasında 86. olduklarını, hedeflerinin ilk 50'ye girmek olduğunu ifade etti. 

 

Türk müteahhitler Rusya da yeni projeler almaya başladı!


"İngilizlerden iş almaya başladık"

Rusya'da yaşanan sıkıntılar sonrası Birleşik Krallık'a açılan Ant Yapı, Londra'daki Rus dostları sayesinde burada yaklaşık 150 milyon poundluk 2-3 proje üstlendi. 


Mehmet Okay, Birleşik Krallık'ta yeni projeler de üstleneceklerini söyledi. Okay, ayrıca Türk öğrenciler için küçük metrekareye sahip daireleri bulunan proje hayata geçireceklerini ifade etti. 


Okay, "Rus dostlarımızın ABD'de birtakım yerleri vardı. İngiltere'den sonra rotayı bu ülkeye kırdık. Miami ve New York'ta iki işimiz başlamak üzere. 150 milyon dolar boyutunda." dedi. 
 


Geri Dön