03 / 05 / 2024

Türk Nippon sigorta hedeflerinin üzerinde büyüdü!

Türk Nippon sigorta hedeflerinin üzerinde büyüdü!

2017 yılında özellikle bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına ağırlık veren Türk Nippon Sigorta, yüzde 57 oranında büyüdü. Genel Müdür Dr. E. Baturalp Pamukçu, “2018’de de bu alanlarda aktif bir oyuncu olarak büyümemizi sürdüreceğiz” diyor...



Forbes Dergisi'nde yer alan habere göre, Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, 2017 yılı sonuçlarını değerlendirip 2018 öngörülerini paylaştı. Sigortacılığın birçok sektörden birebir etkilendiğine işaret eden Pamukçu, “Örnek vermek gerekirse otomotiv, inşaat gibi sektörlerdeki büyüme sigortacılığı da olumlu etkiliyor.

Bu yüzden de birçok sektörün dinamikleri sigortacılar tarafından yakından izleniyor” diyor. Pamukçu, yeni yıla yönelik küresel beklentileri ise şöyle değerlendiriyor: “Bu konuda birçok farklı görüş var. Ancak pek çok kişinin yakından takip ettiği dünyaca ünlü The Economist dergisinin tahminlerinin önemli bir gösterge olabileceğini düşünüyorum. The Economist, 2018’de savunma, bilgi teknolojileri ve turizmi, ekonomik canlılığın en yüksek olacağı sektörler arasında gösteriyor.”

Türkiye sigorta sektörünün genel ekonomiye paralel büyüyeceğini öngören Pamukçu, sözlerini şöyle sürdürüyor:  “Sigortayla hiç tanışmamış kişilerin sisteme katılması mümkün olabilecek mi sorusu önümüze çıkan en büyük belirsizliklerden biri. Sigorta bilinci arttıkça, bu bilince sahip olan tüketiciler kendi ihtiyaç ve beklentileriyle paralel sigorta ürünlerini doğru şekilde seçerek, risklerini en sağlıklı şekilde teminat altına alabilecektir.”


Geri Dön