21 / 05 / 2024

Türk Tasarım Oskarları sahiplerini buldu

Türk Tasarım Oskarları sahiplerini buldu

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nda kazananlar ödüllerini aldı



Genç tasarımcıları desteklemek, sektöre yeni tasarımlar kazandırabilmek ve sanayici ile tasarımcıyı aynı platformda buluşturmak amacıyla beş yıldır düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nda kazananlar görkemli bir törenle ödüllerini aldı. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) işbirliğiyle gerçekleştirilen "İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları"nın ödül töreni 3 Temmuz cuma akşamı Rahmi Koç Müzesi'nde yapıldı.
 
Kadir Çöpdemir'in sunumuyla renklenen ödül törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İMMİB'e bağlı 6 ihracatçı birliğinin başkanları ve İMMİB Genel Sekreter Vekili Mehmet Zeren'in yanı sıra tasarımcılar ve işadamları katıldı. Birbirinden yaratıcı, eğlenceli ve ilginç olan ödüllü tasarımlar fonksiyonellikleri ile de konuklar tarafından büyük beğeni topladı.
 
İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2009'da, Metal Mutfak Eşyaları, Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları ile Elektrik - Elektronik Küçük Ev Eşyaları sektörlerinde profesyonel ve öğrenci olmak üzere altı kategoride yarışan 353 projeden 31'i ödüllendirildi. Toplam 108 bin 500 TL para ödülünün verildiği yarışmada birinci olan dört tasarımcı, yurtdışında bir yıl süre ile eğitim alma şansı kazandı.
 
Ayrıca birinci seçilen tasarımlar, Tendence Internationale Frankfurter Herbstmesse 2009 Fuarı'nda sergileniyor. Başlangıçta seçilen bir tasarıma 12-16 Şubat tarihlerinde Frankfurt'ta gerçekleştirilecek Ambiente Internationale Frankfurter Messe 2010 Fuarı'nda özel bir stantta sergilenme olanağı sunulması kararlaştırılmışken, tasarımların Tendence Fuar yönetimi tarafından çok beğenilmesi üzerine bir yerine dört tasarıma Ambiente Fuarı'na katılma imkânı sunuldu. Ambiente Fuarı'na katılacak olan İMMİB'in ödüllü tasarımcıları Semihan Kan, Tolga Çağlar, Özkan Koral ve Umut Demirel'in tüm katılım masrafları da Tendence Fuar yönetimi tarafından karşılanacak.

Büyük ödülün yurtdışı eğitimi olduğu yarışmada profesyonel kategorisinde birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL verildi. Mansiyon ve basın özel ödülleri ise 2 bin 500 TL idi. Öğrenci kategorisinde birinciye 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, mansiyon ve basın özel ödüllerini kazananlara ise 1500 TL verildi.


Geri Dön