03 / 05 / 2024

Türk ve Arap şirketleri 900 milyon TL’lik yatırım sözleşmesi imzaladı!

Türk ve Arap şirketleri 900 milyon TL’lik yatırım sözleşmesi imzaladı!

JNR Fuarcılık tarafından ana sponsor Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Suudi Arabistan’dan Daleel Group ile ortaklaşa düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Türkiye için önemli iş bağlantılarına tanıklık ederken bir yatırım şovuna dönüştü.



JNR Fuarcılık tarafından ana sponsor Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Suudi Arabistan’dan Daleel Group ile ortaklaşa 23-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Türkiye için önemli iş bağlantılarına tanıklık ederken bir yatırım şovuna dönüştü. 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi kapsamında; Türk ve Arap Şirketleri Arasında önemli iş bağlantıları yapılırken 900 Milyon TL’nin Üzerinde Yatırım Sözleşmesi’ne imza atıldı.


JNR Fuarcılık tarafından 23-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Türkiye için önemli iş bağlantılarının kurulduğu bir yatırım şovuna dönüştü. 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi kapsamında; Türk ve Arap Şirketleri Arasında önemli iş bağlantıları kurulurken 900 Milyon TL’nin üzerinde yatırım sözleşmesine imza atıldı. Öte


Alıcı ve Satıcıları Buluşturan Satış Odaklı Tek Fuar

Türkiye’nin tek satış odaklı, alıcı-satıcı ve yatırımcıyı buluşturan fuarı, sadece 72 Konsept firmanın 253 proje katılımı ile gerçekleşti. Gayrimenkul Konut Projeleri, Yazlık Evler, Devremülkler, Termal Tesisler, Ofisler, Plazalar, Akıllı Binalar, Gayrimenkul Arsa ve Projeleri, Villa Konutları, Finans Şirketleri ve Yatırımcılar, Bankalar, Emlak Pazarlama şirketleri fuarda yerini aldı. Öte yandan fuara katılan 9 firma, ziyaretçilerine sıcak satış yaptı. 


Körfez Sermayesinin Beklentileri tartışıldı

Fuar kapsamında düzenlenen Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesin de “KÖRFEZ SERMAYESİNİN GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEKİ BEKLENTİLERİMİZ” konusu tartışıldı. 23 Nisan’da seçkin konukların katılımıyla gerçekleştirilen zirvede;

Sayın Gökhan Kanal T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü, Sayın Mustafa Göksu Başbakanlık Yatırım Ajansı- Suudi Arabistan, Sayın Dr. Muhammed Yahya MUFARREH İslam Ülkeleri Emlak Birliği Teşkilatı (REUOS) başkanı ve Daleel Group Yatırım ve İş Geliştirme Başkanı, Sayın Halit Muhammed  BAVEZİR Türk - Suud İş Konsey Başkanı, Sayın Şeyh Ahmet El Ubekan Taif Ticaret Odası Başkanı ve Arap Yatırımcılar Dernek Başkanı, Sayın M.Tevfik Göksu Esenler Belediye Başkanı,

Sayın Hasan Rahvalı Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Aza/Yönetim Kurulu Üyesi, Sayın Seba Gacemer Sinpaş GYO Genel Müdürü, Sayın Mühendis Ömer Şamlan Suudi Arabistan Küçük ve Orta Ölçekli Sektör Başkanı, Sayın Suud El Dahmeşi İdare Şirketler Grup Başkanı, Sayın Aydın Yılmazer Sapanca Belediye Başkanı, Sayın Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediye Başkanı, Sayın Tahsin Becan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Sayın Mustafa Demir Fatih Belediye Başkanı zirve konuşmacıları arasında yer aldılar.



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;

Körfez ülkelerinden önemli yatırımcıların katıldığı 10'uncu Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi, Türkiye'nin en büyük gayrimenkul fonunun kurulmasına sahne oldu. Ürdün'den Suudi Arabistan'a kadar 10'un üzerinde ülke ve yerliyabancı 100 civarında şirketin katıldığı fuarda, 500 milyon liralık fon için imzalar atıldı. Daha önce Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuran 24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi (GPY) şirketi, dün Suudi Arabistan'ın köklü şirketlerinden Al-Zamil Grup ile anlaşma imzaladı.


KÖRFEZ'DEN TEKLİF YAĞDI

24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay "Kısa bir süre önce Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonu Primo'yu kurmuştuk. Şimdi de uzun zamandır görüştüğümüz Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden biri olan Al-Zamil Grup ile Türkiye'nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu kurmak üzere anlaşma imzalıyoruz. Fonun büyüklüğü 500 milyon lira, kısa süre içinde 1 milyara çıkacak" dedi. Öte yandan fuarda Körfez bölgesinden şirketler Türklerle ortak proje yapmak için görüşmeler yaptı. Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun da, Suudi şirketlerin, kendilerine Türkiye'de yeni proje yapmak için ortaklık teklif ettiğini söyledi.


Sabah



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


JNR Fuarcılık'ın düzenlediği 10'uncu Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'nde yeni iş bağlantıları kuruldu. Türkiye'nin tek satış odaklı, alıcı-satıcı ve yatırımcıyı buluşturan fuarı, sadece 72 Konsept firmanın 253 proje katılımı ile gerçekleşti. Katılımcı dokuz firma, ziyaretçilerine sıcak satış yaptı. 


Ekonomist


Geri Dön