29 / 04 / 2024

Türk ve Arap yapı-inşaat firmaları Çeşme'de bir araya gelecek!

Türk ve Arap yapı-inşaat firmaları Çeşme'de bir araya gelecek!

Türk - Arap Ülkeleri İşadamları Derneği' nin (TURAB) Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 28-30 Nisan tarihleri arasında İzmir Çeşme'de düzenlenecek.



Türk ve Arap yapı-inşaat firmaları Çeşme'de bir araya gelecek Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 28-30 Nisan tarihleri arasında  İzmir  Çeşme'de düzenlenecek. TURAB Başkanı Sabuhi Attar yaptığı açıklamada yapı ve inşaat malzemeleri konusunda faaliyet gösteren firmaların, müteahhitlik işi yapan kurumların bu organizasyonda yer almaşım istediklerini ifade ederek, burada standlar kurularak, karşılıklı görüşmelerin yapılacağını söyledi. Dernek olarak Arap yatırımcı işadamlarını, Çeşme'ye getirdiklerini ifade eden Attar, "Türk-Arap İşadamları Derneği'nin desteğiyle, Turab Fuarcılık olarak gıda ve yapı-inşaat konusunda faaliyete geçtik. 


Türk-Arap Turizm Derneği organizasyonu ile sağlık ve turizm yatırımlarını da ülkemize getireceğiz" dedi. 

Yapı-İnşaat Zirvesi'nin açılışının Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Arap bakanlar ve büyükelçilerin katılımıyla yapüacağını vurgulayan Attar, "Heyetler, hazırlanan Türk standlannı ziyaret edecekler ve ikili görüşmeler gerçekleşecek. 

600'ün üzerinde Arap firmanın katüımı ile yapüacak görüşmeler İzmir ve Türkiye ekonomisine 1 milyar doların üzerinde katkı sağlayacak" diye konuştu. 



Dünya Gazetesi 


Geri Dön