26 / 11 / 2024

Turkcell'in Ar-Ge Binası 'yapı' dalında ödül kazandı!

Turkcell'in Ar-Ge Binası 'yapı' dalında ödül kazandı!

Turkcell Ar-Ge binası, Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde 'yapı' dalında ödül kazandı




Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 12. kez sahiplerini buldu. Gebze TÜBİTAK tesisleri içinde inşa edilen Turkcell Ar-Ge binası 'yapı' dalında ödül kazandı. 

TÜRKİYE'NİN mimarlık alanında en prestijli ödülü olarak kabul edilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri sahiplerini bulldu. Ankara'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen ödüller Çankaya'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde verildi. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık Bürosu, yapı, yapı koruma ve proje dallarında 3 ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı. Doğan Tekeli başkanlığında, Boğaçhan Dündaralp, Namık Erkal, Hüseyin Kahvecioğlu ve Nevzat İlhan'dan oluşan seçici kurul, son iki yılda gerçekleştiliren 160 projeyi değerlendirdi ve finale kalan 37 aday arasından en iyileri belirledi. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Gebze TÜBİTAK Kampüsü'nde yaptığı Turkcell Ar-Ge Merkezi binası ile 'Yapı' dalında, Kasımpaşa'daki Tuzambarı Projesi ile 'Yapı Koruma' ve Tarsus'ta hayata geçirilen SEV İlköğretim Okulu Kampüsü ile 'Proje Başarı' dalında ödül aldı.

İşlevi öne çıkartan estetik!
TURKCELL Ar-Ge binasının eğimli bir arazide arazide kurulu olduğunu söyleyen Mimar Erginoğlu, 'Araziden çaldığı kadarını araziye geri veriyor olma özelliği var. Doğal ışığı dört yandan alacak şekilde tasarlandı ve çim kaplı çatısıyla da rekreasyon alanı yaratıyor. Şehir dışında ve sosyal yaşam merkezlerine uzak bir konumu olduğu için, içinde ve çevresinde insancıl sosyal alanlar olmasına dikkat ettik' şeklinde konuştu.

Tasarım ihracatı yapılıyor
12. ULUSAL Mimarlık Ödülleri'ne katılan adayların tasarımlarının izlendiği sergideki projelerinin Türkiye'deki mimarlığın seviyesinin ne kadar arttığını gösterdiğini belirten Hasan Çalışlar, Ulusal Mimari Ödülleri'nin mesleki teşvik bakımından çok önemli olduğunu söylüyor. Çalışlar: 'Sergiyi ve ödül kazananları görünce, Türk mimarlığının evrenselleştiğini ve artık dünya seviyesinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Özel sektörün talepleri doğrultusunda büyüyüp gelişen Türk mimarlığı artık sınırları aşıyor ve başka coğrafyalara açılarak tasarım ihracatı yapabiliyor' diye konuştu.
Bülent Şanlıkan / Akşam


Geri Dön