27 / 04 / 2024

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.



TÜRKÇİMENTO tarafından düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın 7’incisi Elazığ’da yapıldı. Toplantıda, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından çimento sektörünün tüm zorluklara karşın elini taşın altına koyarak sorumluluk üstlendiği vurgulandı.

AVRUPA'NIN LİDERİ

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Avrupa’nın lideri, dünyanın beşinci büyük üreticisi konumunda yer alan sektörün, aynı zamanda çimento ve klinker toplamında, dünyada ikinci büyük ihracatçı konumunda yer aldığını söyledi. 119 milyon tona eşdeğer çimento kapasitesine sahip olan sektörde, Türkiye geneline yayılan 56 entegre ve 21 öğütme olmak üzere toplam 77 fabrikada üretim yapıldığını söyleyerek'' Bu rakamın yüzde 94’ünü TÜRKÇİMENTO üyelerinin temsil ettiğini açıkladı.

Fatih Yücelik, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sonra çimentonun artık ticari bir konu olmadığının anlaşıldığını ve can güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğu kanısının tekrar zihinlere yerleştiğini söyledi.

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN ÇİMENTO ÜRETİMİ YAPMAK HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLDU!

Yücelik ''Depremden sonra çimento sektörü olarak elimizi taşın altına koyarak sorumluluk aldık.'' diyerek, bu üretimim oldukça karmaşık, zor ve hassas birçok süreçten  meydana geldiğini açıkladı.

Bundan dolayı ülkemizin tekrar benzer felaketler yaşamaması için, her zaman uluslararası standartlara uygun ve her daim denetlenebilir çimento üretimini birinci öncelik olarak görüldüğünü açıkladı.

Yücelik, “Çimento sektörü olarak ekonomimize katkılarımız dışında yeşil mutabakata uyum, alternatif yakıt ve hammadde kullanımı, enerji verimliliği konularındaki başarılarımızla da dünya liginde yer almayı hedef olarak belirledik.'' dedi. 

Çimento fabrika ve tesisleri, bulunduğu illerde ve bölgelerde sağladığı istihdamla bölge halkının gelir düzeyini artırdığına dikkat çeken Yücelik, “Çimento uluslararası ticarette de önemli bir ürün olması sebebiyle ülke ekonomisine döviz kazandıran ve ticaret dengesini olumlu yönde etkileyen bir üründür.'' dedi.

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

ÇATIŞMALAR ÇİMENTO SEKTÖRÜNÜ OLUMSUZ ETKİİLEYEBİLİR!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir ise Konutların ve altyapının tekrar ayağa kaldırılabilmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalıştık. Bundan sonra da sektör olarak devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük karbonlu üretim önemli hedeflerimizden biri. 2030 ve 2053 için iki farklı bir yol haritası belirledik Önümüzdeki dönemde sektördeki teknolojik dönüşüm bu düşük karbonlu üretim açısından da önem arz edecek. Biz de şirket olarak günün şartlarına uygun üretim yaparak kendimizi geleceğe hazırlıyoruz.” 

Öte yandan Özdemir; '' Türkiye’nin etrafında yaşanan çatışmaların Türkiye’nin çimento ve genel ihracatını olumsuz etkileyebileceğinin altını çizdi.    

TÜRKÇİMENTO Anadolu buluşmaları için geri sayım başladı! Sektörün önemli isimleri tek çatı altında toplanıyor

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Geri Dön